Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

«Σφαλιάρες» της Καθημερινής σε Μητσοτάκη και Τασούλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριπλό είναι το χτύπημα της εφημερίδας Καθημερινή σήμερα, κατά της κυβέρνησης για το σκανδαλο των υποκλοπών.
Το σφυροκόπημα ξεκινάει από το πρωτοσέλιδο, όπου το κύριο άρθρο της εφημερίδας, καταδικάζεται μεν η κομματική εργαλειοποίησή μίας σοβαρής θεσμικής υπόθεσης, ειδικά λόγω της προεκλογικής περιόδου. Ζητά όμως άμεσα πειστικές απαντήσεις. Διευκρινίζοντας ότι η παρακολούθηση κορυφαίων θεσμικών παραγόντων δεν μπορεί να μείνει χωρίς εξηγήσεις και χωρίς απαντήσεις.

Το πανηγύρι, συνεχίζεται στο Θεωρείο και την εκπληκτική γελοιογραφία του Ανδρέα Πετρουλάκη, που κυριολεκτικά ισοπεδώνει τον υπουργό Γεραπετρίτη. Τον υπουργό που από το βήμα της Βουλής έκανε επίδειξη αρχαιομάθειας, ξέχασε όμως τα νέα ελληνικά, αφού χρησιμοποίησε δύο φορές μάλιστα το γλωσσικό εφεύρημα «Αντιπαραταθεί», αντί του ορθού «αντιπαρατεθεί».

967C127D D36B 42FE BD89 739E14C0A2C1
Η γελοιογραφία του Ανδρέα Πετρουλάκη

Το τρίπτυχο συμπληρώνεται από τον Στέντορα, ο οποίος ισοπεδώνει τον Κώστα Τασούλα ο οποίος φέρθηκε ως κομματικό Τρολ, και όχι ως πρόεδρος της Βουλής: «Έσπευσε να ειρωνευτεί τη μειοψηφία, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κανόνα ότι μεταξύ του σαρκασμού και της αμεροληψίας του προεδρείου, προτιμά πάντα τον σαρκασμό», γράφει η στήλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ