Βομβα Γερουλάνου: Υπαινίχθηκε εκβιασμό αρχηγού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eνα ερώτημα που διατύπωσε στη διάρκεια συζήτησης σε πολιτική εκπομπή το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος ήταν μια σημαντική παρέμβαση – προειδοποίηση με πολλούς αποδέκτες, κυρίως εντός του δικού του κόμματος, για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. Επίσης ανέδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα αξιοπιστίας που έχει προκαλέσει στην πολιτική ζωή και στις σχέσεις μεταξύ των κομμάτων το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αύριο θα πρέπει να συζητήσουμε για τις συνεργασίες κομμάτων (σ.σ.: μετά τις εκλογές). Αυτές οι συνεργασίες θα είναι προϊόν πολιτικής σύγκλισης ή προϊόν εκβιασμού;» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως όσα έχουν αποτυπωθεί από τις παρακολουθήσεις ίσως καθιστούν κάποια πολιτικά πρόσωπα εκβιαζόμενα.

Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές και το θέμα των συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης κυριαρχεί στην πολιτική συζήτηση, η αναφορά αυτή του κ. Γερουλάνου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που προτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, αν κερδίσει τις εκλογές και δεν μπορέσει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Επομένως η αναφορά του αυτή δεν μπορεί παρά να έχει ως αποδέκτη το κόμμα του και τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, που ήταν αποδεδειγμένα στόχος παρακολούθησης της ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη, προειδοποιώντας τον εμμέσως πλην σαφώς να μη διανοηθεί να συρθεί σε συνεργασία με τη Ν.Δ, επειδή πιθανόν να εκβιάζεται.

Κατά δεύτερο λόγο, η προειδοποίηση έχει ως αποδέκτη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για να μη διανοηθεί να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκβιαστικές μεθόδους προκειμένου να πετύχει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό εξάλλου ότι κύκλοι της Ν.Δ. άφηναν να εννοηθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έγινε στόχος παρακολούθησης για λόγους «εθνικής ασφάλειας», ενώ είχαν διακινηθεί και σενάρια για άλλα προσωπικά ζητήματα.

Ο κ. Γερουλάνος διατύπωσε το ερώτημα στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη «Kontra 24». Το ερώτημά του προκάλεσε σχόλιο του Δ. Τζανακόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Γ. Κουμουτσάκο της Ν.Δ., είπε: «Εχετε βάλει βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, κ. Κουμουτσάκο!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ