Καταργείται η αργια των Τριών Ιεραρχών στα σχολεια – Θα ανοίξουν την Δευτέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οδηγίες για την λειτουργία των σχολείων κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία για τα σχολεία, ωστόσο δεν θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Των Τριών Ιεραρχών 2023 την ερχόμενη Δευτέρα στα σχολεία και άλλαξαν τα δεδομένα με τη σχολική αργία. Η γνωστή γιορτή των σχολείων, των Τριών Ιεραρχών, πέφτει φέτος τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, όμως φέτος ισχύει μια μεγάλη αλλαγή, με την κατάργηση της μέχρι πέρσι σχολικής αργίας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε εκκλησιασμό τις δύο πρώτες ώρες ή σε άλλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό, αλλά αμέσως μετά θα γίνονται κανονικά τα μαθήματα.

Τι θα γίνει με τα γίνει τα φροντιστήρια

Το άρθρο 56 του Νόμου 4653/2020 τροποποίησε το άρθρο 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 και έτσι καταργήθηκε η αργία στα σχολεία. Όμως δεν αναφερόταν στα φροντιστήρια και, έτσι, συνεχίζει να ισχύει η αργία στα φροντιστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ