Εφοδοι του Πλεύρη στα νοσοκομεία για γέλια και για κλάματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την «τεχνογνωσία» που αποκόμισε από την καταδρομική επίσκεψη που είχε κάνει πριν από τις εκλογές του 2019 στην πλατεία Εξαρχείων φαίνεται πως εφαρμόζει τις τελευταίες ημέρες ο Θάνος Πλεύρης.

Κοινή συνισταμένη των καταδρομικών «εμφανίσεων» του υπουργού είναι πως γίνονται λίγο πριν από τις εκλογές και εμφανίζεται για λίγα λεπτά προτού αποχωρήσει τρέχοντας! Και αν στα Εξάρχεια η καταδρομική του Πλεύρη ήταν για γέλια, στα νοσοκομεία είναι για κλάματα, καθώς η δημόσια Υγεία δεν προσφέρεται για φθηνά προεκλογικά shows.

Τις τελευταίες ημέρες ο Θάνος Πλεύρης και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος έχουν κάνει μεταμεσονύκτιες επισκέψεις στα νοσοκομεία της Αθήνας δήθεν για να επιτηρήσουν την κατάσταση που επικρατεί στις εφημερίες των τελευταίων. Σύμφωνα με τις διαρροές που δίνει το υπουργείο, οι δυο ισχυροί άντρες της Αριστοτέλους δείχνουν την ικανοποίησή τους μιλώντας για προβλήματα, αλλά για μια διαχειρίσιμη κατάσταση.

Το γεγονός αυτό κάνει τον οποιονδήποτε έχει την ατυχία να βρεθεί σε ένα νοσοκομείο να αναρωτιέται αν ο Θάνος Πλεύρης ζει πράγματι σε αυτή τη χώρα. Και αυτό το λέμε διότι εδώ και εβδομάδες τα νοσοκομεία «βουλιάζουν» από την τριδημία κορονοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού (RSV), την ώρα που τα ράντσα έχουν… έρθει για να μείνουν.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων του κέντρου και πολλών νοσοκομείων της περιφέρειας. Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης οι προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε κάθε εφημερία ξεπερνούν τους 1.000 ασθενείς. Οι ώρες αναμονής για εξέταση ξεπερνούν τις οχτώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο: «Οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές ξεκινάνε την εφημερία χωρίς κενό κρεβάτι. Στις ενδιάμεσες ημέρες τις εφημερίας τα κρεβάτια των ασθενών που παίρνουν εξιτήριο τα καταλαμβάνουν οι ασθενείς που βρίσκονται σε ράντσα ή σε χώρους στα Επείγοντα, αφού κατά την εισαγωγή τους δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ή ράντσο».

Για την απίστευτη ταλαιπωρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ευθύνονται «οι ελλείψεις προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αφού από τους 1.000 ασθενείς που εξετάζονται στα Επείγοντα γίνονται λιγότερες των 200 εισαγωγές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ