“Έπρεπε να έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε Δημητριάδη και Κοντολέων – Ο Ντογάκιος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά..”

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ξέρει τι πρέπει να κάνει και δεν το έχει κάνει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ξέρει τι πρέπει να κάνει και δεν το έχει κάνει

Γρηγόρης Δημητριάδης, δημητριαδησ, Predator, παραιτηση δημητριαδη, γρηγορησ δημητριαδησ, Παναγιώτης Κοντολέων, δημητριαδησ γρηγορησ, μητσοτακησ, κοντολεων ευπ, παραιτηση, WaterGate, κοντολεων, υποκλοπεσ, εκλογεσ, δημητριαδησ παραιτηση, ΕΥΠ, ανδρουλακησ, Μπρατακοσ, γιάννησ μπρατάκοσ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ,Predator,ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ,WaterGate,ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ,ΚΟΡΙΟΙ,ΚΟΡΙΟΣ,ΕΥΠ,ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
 

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

  • 00:00 Επίθεση στην ΑΔΑΕ
  • 02:00 Δεν είναι νόμιμες οι παρακολουθήσεις
  • 02:36 Δεν είναι νόμιμη η γνωμοδότηση Ντογιάκου
  • 03:20 Ο Ντογιάκος ξέρει πρέπει να κάνει και δεν κάνει
  • 04:20 Έπρεπε ήδη να έχουν ασκηθεί διώξει κατά Δημητριάδη και Κοντολέων
  • 05:18 Σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν τον Ράμμο στην εκδήλωση “Μένουμε Ευρώπη”
  • 06:40 Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ουγγαρία του Όρμπαν
  • 07:00 Αν δεν γνώριζε δεν κάνει για Πρωθυπουργός
  • 08:40 Τραυματίζει το Πολίτευμα
  • 10:10 Παλεύουμε για την Ευρώπη της Δημοκρατία
  • 11:20 Πρέπει η δικαιοσύνη να αναλάβει τον ρόλο της
  • 12:00 Να σπάσει ο νόμος της σιωπής στα ΜΜΕ
  • 12:30 Το χειρότερο ΕΣΡ που έχει υπάρξει

Ο Καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τόνισε την αποδοκιμασία του συνταγματικού κόσμου τόσο απέναντι στις υποκλοπές τις οποίες κανείς δεν χαρακτηρίζει νόμιμες όσο και για την γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου, την οποία απορρίπτουν.

Συνεχίζοντας ο κ. Σωτηρέλης, διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση του ότι η δικαιοσύνη δεν κινείται σε σωστή κατεύθυνση αντιθέτως κινείται σε μια λογική συγκάλυψης. Μάλιστα την εγκάλεσε ότι πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας αναφερόμενος στις διώξεις που θα έπρεπε να έχουν ασκηθεί στους Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέωντα αλλά και στην γενικότερη διερεύνηση του σκανδάλου.

Παράλληλα, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τόνισε επανειλημμένα πως οι εκλογές δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ και έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες που δεν τελειώνουν με τις επικείμενες κάλπες ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραμένει πρωθυπουργός αν δεν ήξερε ότι παρακολουθούνταν η ηγεσία του στρατεύματος. «Εάν δεν γνώριζε δεν κάνει για Πρωθυπουργός» τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, ο κ. Σωτηρέλης ανέφερε μια σειρά από προϋποθέσεις για το πως θα γιατρευτεί αυτή η τραυματική για τη δημοκρατία κατάσταση, η οποία οδηγεί σε μία απόκλιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και την Ευρώπη των λαών και των δικαιωμάτων όπως επισήμανε. Μεταξύ άλλων ο καθηγήτης συνταγματικού δικαίου διατύπωσε το αίτημα για ριζική παρέμβαση στο νόμο της σιωπής που επιβάλλουν τα ΜΜΕ, τα οποία ποδηγετούν την ενημέρωση και δεν λειτουργούν όπως θα πρέπει με βάση το Σύνταγμα.

Τέλος, μοιράστηκε μια συγκινητική στιγμή από το Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, όταν ακροατήριο και διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης «Μένουμε Ευρώπη;» που είχε διεξαχθεί λίγη ώρα πριν καταχειροκρότησαν όρθιοι στο άκουσμα του ονόματος του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου δείγμα του σεβασμού και της αναγνώρισης για το γεγονός πως πράττει το καθήκον του παρά τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ