Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή το κτήνος που βίασε άστεγη γυναίκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοχος για βιασμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά ο 42χρονος αλλοδαπός, που είχε βιάσει μία άστεγη γυναίκα πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 31χρονη κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία. Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 25 Μαρτίου 2020 στον εξωτερικό χώρο κλειστής καφετέριας στην περιοχή της πλατείας Δικαστηρίων.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι υπήρχε συναίνεση από την πλευρά του θύματος, ωστόσο, την περίοδο εκείνη υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό και η πλατεία δεν είχε κόσμο, επομένως δεν υπάρχουν μάρτυρες που να είδαν κάποια κίνηση. Η αλλοδαπή κοπέλα μίλησε σε περιπτερά της περιοχής ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία που συνέλαβε τον κατηγορούμενο. Ο 42χρονος εκτός από την κατηγορία για τον βιασμό, κατηγορείται επίσης για παραβίαση των μέτρων αλλά και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το δικαστήριο επέβαλλε κατά πλειοψηφία συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών για τον βιασμό, τριών μηνών για παραβίαση των μέτρων και ένα μήνα για την παράνομη είσοδο στην χώρα. Ο κατηγορούμενος ήδη έχει εκτίσει 21 μήνες κράτησης. Η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ