Να γιατί παρακολουθούσαν τους στρατιωτικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι ήταν στον πυρήνα των εξοπλισμών, ενώ ο πρωθυπουργός προέβαινε σε αγορές όπλων χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ιδιαιτέρως αυστηρός ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις νόμιμες τηλεφωνικές επισυνδέσεις από την ΕΥΠ των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι στα όρια της εθνικής μειοδοσίας η παρακολούθηση των στρατηγών.

Το ερώτημα είναι γιατί παρακολουθούσε πέντε ανώτατους στρατιωτικούς, δυο αρχηγούς , δυο γενικούς διευθυντές εξοπλισμών και τον Σύμβουλο Ασφαλείας. Η απάντηση είναι μία : Παρακολουθούσε όλους όσους είχαν κομβικό ρόλο στους εξοπλισμούς. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο απόλυτος έλεγχος και η στεγανοποίηση των διαδικασιών υπογραφής και υλοποίησης των αμυντικών προμηθειών.

Παρακολουθούσαν τον Αλέξανδρο Διακόπουλο που το 2019 ως Σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού είχε εμπλακεί στις αρχικές συζητήσεις για τις γαλλικές φρεγάτες. Το ερώτημα είναι γιατί τον έδιωξαν από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μητσόπουλο που είχε μεταβεί στο Παρίσι με τον Αλ. Διακόπουλο.
Παρακολουθούσαν τον Θεόδωρο Λάγιο προφανώς για να μην διαρρεύσει κανένα στοιχείο κατά την κατάρτιση της αρχικής σύμβασης των Rafale που ΔΕΝ προέβλεψε ούτε ένα ευρώ συμπαραγωγή. Την σύμβαση την συνέτασσε η διεύθυνση εξοπλισμών με διευθυντή ορχήστρας τον κ. Γεραπετρίτη. Μόλις ο Θ. Λάγιος έβαλε την υπογραφή του και τους έκανε την δουλειά τον απομάκρυναν από την Διεύθυνση Εξοπλισμών και εξαγόρασαν την σιωπή του με μια χρυσοποίκιλτη θέση στις Βρυξέλλες.
Παρακολουθούσαν τον Άρη Αλεξόπουλο γιατί προφανώς δεν του είχαν εμπιστοσύνη καθώς μέσα από την αλληλογραφία του με τις γαλλικές εταιρίες απαιτούσε συμπαραγωγή , επιχειρώντας να επιδιορθώσει την συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επι Λάγιου….
Παρακολουθούσαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, διότι εκ της θέσεως του είχε αυξημένο ρόλο στην διαμόρφωση των θέσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ποτέ μην ξεχνάμε ότι δύο πρώην αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης και Γιωργος Αντωνόπουλος σύρθηκαν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ για παλαιότερα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η σκανδαλολογία στους εξοπλισμούς είναι ειδικότητα της ΝΔ και οχι της κεντροαριστεράς, όμως η παρούσα κυβέρνηση το έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και το έχει τερματίσει. Αγόραζε όπλα ο Μητσοτάκης χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και αποκλείοντας την εγχώρια αμυντική. Αυτό χαρακτηρίζεται Εθνικό Έγκλημα.

Δ.Β. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ