Εθνική Συμφιλίωση: Έπεσαν τα τείχη που χώριζαν Νίκο Καρανίκα και Άδωνι Γεωργιάδη «Παρεξηγημένος υπουργός ο Άδωνις» – «Πρωτοπόρος ο Νίκος»(Φωτορεπορτάζ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις τα τελευταία χρόνια και το «κάναμε λάθος το 2018» από τον υπουργό Ανάπτυξης

Την «εξυπνάδα» του αυτή τη μετάνιωσε όσο λίγες άλλες ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στα χθεσινά εγκαίνια της μονάδα της Tikun Olam στα Εξαμίλια Κορινθίας, αποδίδοντας τα εύσημα στον pioneer Νίκο Καρανίκα, σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο κ. Καρανίκας, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση της παραγωγής και της εμπορίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ανταπέδωσε συγκινημένος τις φιλοφρονήσεις, ενώ δήλωσε στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο Άδωνις έκανε αυτό που δεν έκανε ο Ξανθός» αναφερόμενος στις βελτιώσεις του νομοθετικό πλαισίου.

Νίκος Καρανίκας Άδωνις Γεωργιάδης
Νίκος Καρανίκας Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του πάλαι ποτέ συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα αναγνωρίζοντας για μια ακόμα φορά πως ήταν λανθασμένη η αντίδρασή του το 2018 στην εισαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Τότε είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «η μόνη επένδυση που μπορεί να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος». Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, εξήρε τον θετικό ρόλο που είχε παίξει ο Νίκος Καρανίκας στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Το τηλεφώνημα και η συνάντηση το 2021

Η συμπεριφορά που δείχνει ο μεν για τον δε, είναι κάτι που έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν. Τον Μάιο του 2021 ο πρώην σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περιέγραψε το αναπάντεχο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να συζητήσουν για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη λέγοντας παράλληλα ότι η στάση του Αδωνι Γεωργιάδη αποτελεί δικαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα. «Ηταν ο ίδιος πολύ διστακτικός στην αρχή, αλλά από τον φόβο μην τυχόν στο άκουσμα της φωνής τού κλείσω το τηλέφωνο, μου είπε κατευθείαν: “Έχω κάνει λάθος, μην ασχολείσαι με αυτό, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα τώρα να μιλήσουμε”.

Ομολογώ ότι δεν μου βγήκε κανένας εγωισμός εκείνη την ώρα. Ξαφνιάστηκα. “Κοιτάξτε να δείτε, κύριε υπουργέ”, του λέω, “στον ενικό” μου λέει, “δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη”, συνεχίζω, “αλλά πολύ κοντά στο γραφείο σας”. “Ελα τώρα” μου απαντά. Του λέω “θα ενημερώσω και θα έρθω”. Ενημέρωσα τον πρόεδρο (σ.σ.: τον Τσίπρα), ο οποίος αμέσως μου είπε “να πας”. Ξέρετε, ο κ. Γεωργιάδης δεν με ήθελε για να πιούμε μπίρες και καφέδες, αλλά για ένα πρότζεκτ που το είχαμε εισαγάγει εμείς. Και πήγα. Ομολογώ ότι έφυγα ενθουσιασμένος», ήταν μεταξύ άλλων όσα είχε δηλώσει τότε ο Νίκος Καρανίκας.

«Το μείζον στην πολιτική δεν είναι να μένεις σταθερός σε μια θέση, το μείζον είναι να μένεις σταθερός στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και να είσαι έτοιμος και να αλλάξεις θέση, εάν συνειδητοποιείς ότι έτσι θα το εξυπηρετήσεις καλύτερα», υπογράμμισε στο ίδιο κλίμα την ίδια περίοδο ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ