Νέα επίθεση στην Ιερουσαλήμ – Τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ημέρα μετά το πολύνεκρο χτύπημα σε συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, νέα επίθεση με πυρά σημειώθηκε σήμερα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA) ανακοίνωσε ότι έλαβε τηλεφωνική κλήση στις 10:42 με την οποία ενημερώθηκε για «τρομοκρατική επίθεση» σε παλαιστινιακή συνοικία κοντά στην Παλαιά Πόλη.

23χρονος και 47χρονος τα θύματα

«Ένας 23χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και άλλος ένας 47χρονος σε μέτρια ως σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος», διευκρίνισε εκπρόσωπος της MDA.

«Φτάσαμε γρήγορα στο σημείο και είδαμε δύο θύματα ένοπλης επίθεσης», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Φάντι Ντεκιντέκ, γιατρός της MDA. Αυτός διευκρίνισε ότι τα θύματα είχαν τις αισθήσεις τους και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε», χωρίς να διευκρινίσει αν τραυματίστηκε ή είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι σαράντα δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για ανάκριση μετά τη φονική επίθεση που διαπράχθηκε την Παρασκευή, κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Χθες το βράδυ, 21χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών μετά την καταδίωξή του.

«Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Άλλοι μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν κατοικούν στην ίδια συνοικία με τον δράστη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η ισραηλινή αστυνομία σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού».

Η επίθεση σημειώθηκε στη Νέβε Γιαακόβ, συνοικία όπου κατοικούν ισραηλινοί έποικοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Κόμπι Σαμπτάι έκανε λόγο για «μια από τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν γίνει στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια».

Μετά την επίθεση χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για «άμεσα μέτρα», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, αλλά να βασιστούν στον στρατό και την αστυνομία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίθεση κοντά στη συναγωγή σημειώθηκε την επομένη επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Παλαιστίνιους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ