Συρία: Οι Αμερικανοί σκοτώνουν διοικητή υποστηριζόμενο από την Τουρκία- στέλνουν κι άλλο στρατό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πρόσθετες μονάδες του αμερικανικού στρατού πέρασαν από το σημείο ελέγχου αλ Ουαλίντ στα σύνορα Ιράκ-Συρίας και αναπτύχθηκαν στην πόλη Χασάκα που ελέγχεται από τους Κούρδους, στην οποία βρίσκεται, επίσης, η βάση του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

 Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η Μόσχα ενίσχυσε επίσης την στρατιωτική παρουσία της στη βόρεια Συρία, όπου, με την υποστήριξη της Ρωσίας, αποκαταστάθηκε πλήρως ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Τζεΐρα, η οποία απέχει 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, στο οποίο αεροσκάφη της τόσο της Συρίας όσο και της Ρωσίας έχουν πλέον βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή του αμερικανικού στρατού, που εισήλθε στη Χασάκα στις 27 Ιανουαρίου, συνοδευόμενη από μάχιμα ελικόπτερα, αποτελούνταν από περισσότερα από 70 οχήματα. Η συνοδεία περιείχε επίσης τρία τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών που μετέφεραν τσιμεντόλιθους.

1
«Ο διοικητής της  Αχράρ, ο Ουλάν, στοχοποιήθηκε από drones ανατολικά του Χαλεπίου», γράφει η αραβική «Ουατάν Νιουζ»


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη βόρεια Συρία ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, όταν στις 8, 12 και 22 Ιανουαρίου, αμερικανικά στρατιωτικά τμήματα ενδυνάμωσαν τις υπάρχουσες βάσεις.

Όπως επισημαίνεται, το 2019, όταν ο τουρκικός στρατός άρχισε τις εχθροπραξίες στο βόρειο Ιράκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν τις δυνάμεις τους από εκεί και τις ανέπτυξαν κυρίως σε περιοχές όπου βρίσκονται κοιτάσματα πετρελαίου. Τώρα, τρία χρόνια αργότερα, άρχισαν και πάλι να ενισχύουν το στρατιωτικό τους σώμα στα εδάφη που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κοντά στην πόλη αλ Μπάμπ, ένα άγνωστο drone εξολόθρευσε τον Αμπού Ουντάι Ολάν, με το παρατσούκλι «Σαντάμ αλ Μούσα», τον διοικητή της ομάδας Αχράρ Σαμ, που ανήκει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό. Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που πιστεύεται ότι ανήκει στους Αμερικανούς, εκτόξευσε έναν πύραυλο στο σπίτι του Αμπού Ουντάι Ολάν ενώ ο διοικητής της φιλοτουρκικής ομάδας ήταν εντός.

Την ίδια ώρα, πηγές τονίζουν ότι πρόσφατα η ομάδα Αχράρ Σαμ έχει επικρίνει τις προσπάθειες της Τουρκίας για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Συρία.

«Κατανοούμε την κατάσταση των Τούρκων συμμάχων μας, αλλά ταυτόχρονα αποκλείουμε εντελώς τη συμφιλίωση της Άγκυρας με το καθεστώς Άσαντ», είπε συγκεκριμένα ο διοικητής της Αχράρ Σαμ.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ