Στη φυλακή ο 38χρονος Αλβανός που εκτέλεσε τον «Αμερικάνο» στην Καλαμάτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικανού το πρωί της Παρασκευής 20/1, στο κέντρο της Καλαμάτας, κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Καλαμάτας ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη.

Για την ίδια υπόθεση είχε προφυλακιστεί την περασμένη Τετάρτη και ο 22χρονος συνεργός του, με τον οποίο διέφυγαν παρέα μετά τη δολοφονική επίθεση. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού.

Ο 38χρονος φέρεται να παραδέχθηκε στις αρχές ότι αυτός πυροβόλησε το θύμα, ισχυρίστηκε, όμως, ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αλλά να τον εκφοβίσει, γι’ αυτό, άλλωστε, και τον πυροβόλησε στα πόδια.

Σε γραπτή του δήλωση, ο συνήγορος του 38χρονου, Χαράλαμπος Λυκούδης, ανέφερε: «Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου. Ο τόπος που είναι ενα πολυσύχναστο σημείο, ο χρόνος που είναι ώρα αιχμης, η μετάβαση με το αυτοκίνητο του , η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο, είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης».

Μαζί με τον 38χρονο απολογήθηκε και ο 34χρονος Βούλγαρος, στο κατάλυμα του οποίοι κρυβόταν ο κατηγορούμενος, όταν συνελήφθη από την αστυνομία. Για την κακουργηματική πράξη της διακίνησης ναρκωτικών (βρέθηκε χασίς κατά την επιχείρηση σύλληψης στο δωμάτιο) ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κάθε 1η και 15 του μηνός.

Ο ίδιος, πάντως, δικάστηκε χθες και στο πλαίσιο του αυτοφώρου για υπόθαλψη εγκληματία και τού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ