Ο Σουηδός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η διαδικασία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κάψιμο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη ήταν μια ανασταλτική ενέργεια για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, υπάρχει ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία με την Τουρκία τον Ιούλιο, δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τόμπιας Μπίλστρομ.

Ο Μπίλστρομ δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα Expressen ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με την Άγκυρα στη σύνοδο κορυφής των υπουργείων Εξωτερικών των χωρών της συμμαχίας στο Βίλνιους τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, δηλαδή οι ενέργειες για την καύση του Κορανίου, ανέστειλαν προσωρινά τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η σουηδική κυβέρνηση κάλεσε τους επικεφαλής των πρεσβειών των μουσουλμανικών χωρών προκειμένου να τους ενημερώσει για τη στάση της στην καύση του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

Ο Σουηδός ΥΠΕΞ, εξήγησε τη σουηδική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι σουηδικές αρχές και τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητες δομές.

Ωστόσο, πληροφορίες από το Tass αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Stram Kurs, Ράσμους Παλούνταν επρόκειτο να κάψει τρία Κοράνια στην Κοπεγχάγη.

Μια δράση που ανακοίνωσε στο τζαμί, μια άλλη – στη ρωσική πρεσβεία και η τρίτη – στην τουρκική.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ