Καρδιοπαθής με τρία παιδιά μένει στο δρόμο γιατί έχασε το σπίτι σε πλειστηριασμό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αναλγησία και την αδιαφορία του δείχνει για ακόμη μια φορά το κράτος προς ένα άρρωστο άνθρωπο με οικογένεια που έχει μεγάλες ανάγκες, ο οποίος, όμως, θα αναγκαστεί να μείνει στο δρόμο καθώς το σπίτι του που αποτελεί την πρώτη και μοναδική του κατοικία βγήκε σε πλειστηριασμό.

Όπως καταγγέλει στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN o άντρας ο οποίος έχει προβλήματα με την καρδιά του, ζήτησε από την τράπεζα να κάνει κάποιον συμβιβασμό, ωστόσο, δεν δέχτηκαν.

«Έκανα όλες τις προσπάθειες. Τους πρότεινα τους πληρώνω ένα τίμημα τον μήνα, σαν ενοίκιο, αξιοπρεπές. Δεν το δέχτηκαν. Τους είπα ότι θα βρω αγοραστή, δεν το δέχτηκαν», λέει ο κ. Γιάννης.

Μάλιστα, το εξωφρενικό είναι ότι ο ίδιος ειδοποιήθηκε μόλις χθες το μεσημέρι ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι γιατί σήμερα θα έρθει να το πάρει δικαστικός κλητήρας!

«Θα έρθει ο δικαστικός επιμελητής, ίσως και με αστυνομία (…). Άμα μου κλείσουν το σπίτι, τι να κάνω, θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ. Θα μείνω στον δρόμο, δεν έχω πού αλλού», ξεσπάσει.

Ο κ. Γιάννης δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων καθώς το σπίτι του έχει αντικειμενική αξία λίγο μεγαλύτερη από το όριο που προβλέπεται.

«Αυτό αυτομάτως τον βγάζει από αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, από το παραθυράκι που θα μπορούσε να προστατευτεί (…). Καλείται να δει τι θα κάνει για να στεγάσει την πενταμελή του οικογένεια. Έχει τρία προστατευόμενα παιδιά», εξηγεί η δικηγόρος του, Μαριάννα Γκρέκη.

Όπως είπε ο κ. Γιάννης σταμάτησε να πληρώνει γύρω στο 2010, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του. Ωστόσο, το 2015 που ξαναβρήκε δουλειά, άρχισε να πληρώνει ξανά. Μετά, όμως, τον «χτύπησε» ξανά η ανεργία.

«Ξεκίνησα να πληρώνω το ’15 για ένα-δύο χρόνια. Μετά ήμουν πάλι άνεργος. Τώρα ξαναβρήκα δουλειά. Δυστυχώς με έχει χτυπήσει η ανεργία», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ