Μενίδι: Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών από εκκλησία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέμα συζήτησης έχει γίνει εδώ και λίγα 24ωρα στο Μενίδι μια πρωτοφανής κλοπή που σημειώθηκε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, κοντά στις εργατικές κατοικίες της περιοχής.

Το πρωτοφανές δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα, της περασμένης Πέμπτης, όταν το Μενίδι είχε «βουλιάξει» από την ισχυρή βροχή.

Είναι, κυρίως, το γεγονός ότι οι θρασύτατοι δράστες έκλεψαν δύο καμπάνες από την εκκλησία, οι οποίες, συνολικά ζυγίζουν 110 κιλά!

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο εφημέριος του ναού οι καμπάνες ζύγιζαν 80 κιλά η πρώτη και 30 κιλά η δεύτερη. Οι δράστες έκαναν τη…χάρη στους υπεύθυνους του ναού να αφήνουν πίσω τους την τρίτη και μικρότερη καμπάνα!

Σύμφωνα με τον πατέρα Αλέξανδρο οι καμπάνες περιέχουν και ασήμι, γι’αυτό ήταν τόσο βαριές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η κλοπή θα πρέπει να ήταν πολύ οργανωμένη, δηλαδή, οι δράστες να είχαν εξοπλισμό για να αφαιρέσουν τις καμπάνες, πολλά «χέρια» για να τις κατεβάσουν και οχήματα για να τις μεταφέρουν!

Σύμφωνα με τον εφημέριο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κλέφτες βάζουν στο στόχαστρο τον ναό.

Πρόσφατα, άγνωστοι αφαιρέσει τις μονάδες των κλιματιστικών από τους εξωτερικούς χώρους του ναού και τα μεγάφωνα ενώ σε άλλη περίπτωση η γυναίκα που φροντίζει τον ναό δέχθηκε επίθεση πηγαίνοντας στην εκκλησία με τους δράστες να της αρπάζουν το κινητό τηλέφωνο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ