Απάντηση Βαξεβάνη στην ανακοίνωση Θεοδωρικάκου για τις καταγγελίες αξιωματικού της ΕΛΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ποιος λέει ψέματα κύριε Θεοδωρικάκο;»

Με αυτόν τον τίτλο επιλέγει να απαντήσει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφορικά με την αποκάλυψη ότι ανώτατος και απόστρατος πλέον αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας προέβη σε επίσημη κατάθεση με βαρύτατες καταγγελίες κατά του υπουργού προστασίας του πολίτη για συγκάλυψη υπόθεσης  ναρκωτικών.

Η δημόσια απάντηση Θεοδωρικάκου

Στον απόηχο των αντιδράσεων που ξεσήκωσε η υπόθεση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Ως εδώ η αθλιότητα! Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι αυτό και από χθες, ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας» έγραψε αρχικά και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό. Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου,στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδωθούν οι πραγματικές ευθύνες».

Η ανταπάντηση του Documento

Μετά την εκτροπή της Δημοκρατίας, επιχειρούν να εκτρέψουν και την έννοια της δημοσιογραφίας, Ξεκινά την απάντηση της η εφημερίδα και συνεχίζει λέγοντας:

Το Documento αποκάλυψε την Κυριακή ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, κατέθεσε επισήμως στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Καραμαλάκης συγκάλυψε υπόθεση με ναρκωτικά που αφορούσε μέλος της οικογένειας του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.

Διαβάστε σχετικά: Αποκλειστικό: Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας Tάκη Θεοδωρικάκου

Η απάντηση που έδωσε σε αυτή τη σοβαρή καταγγελία ο κύριος Θεοδωρικάκος, ήταν η συνήθης που ακούμε και στις αποκαλύψεις των υποκλοπών, ότι ο Βαξεβάνης και το Documento ψεύδονται και γι’ αυτό θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στην ίδια ανακοίνωση βέβαια ο Θεοδωρικάκος ταυτόχρονα με αυτά που λέει περί ψεμάτων της εφημερίδας, παραδέχεται ότι υπάρχει η συγκεκριμένη κατάθεση την οποία αποδίδει σε ψεύτες αστυνομικούς. Δηλαδή παραδέχεται ότι το Documento γράφει αληθώς ότι υπάρχει τέτοια κατάθεση.

Ο υπουργός ομολογεί ότι το γεγονός αναφέρεται στο γιο του, τον οποίο η εφημερίδα δεν κατονόμασε γιατί το θέμα δεν είναι ποιος έκανε αδίκημα αλλά ποιος συγκάλυψε.

Ο υπουργός επιμένει ότι ο γιος του ελέγχθηκε για ναρκωτικά αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Μα εάν μιλάμε για συγκάλυψη προφανώς η έρευνα θα οδηγούσε σε ένα τέτοιο επίσημο αποτέλεσμα.

Ο υπουργός αποδίδει την καταγγελία σε έναν ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ και σε έναν αξιωματικό των Εσωτερικών Υποθέσεων για τους οποίους μάλιστα λέει ότι έδρασαν εκδικητικά γιατί «πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία για τη διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ».

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας ταξίαρχος και ένας Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ μεθόδευσαν όλο αυτό. Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν για να εξασφαλιστεί «η νόμιμη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ;» Δηλαδή γνωρίζει ο υπουργός ότι είχαν παράνομη και αδιάφανη δράση και απλώς τους αποστρατεύει αντί να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη;

Ποιος αλήθεια είναι ύποπτος μετά από αυτή τη δήλωση του υπουργού;

Το Documento δημοσίευσε την επίσημη κατάθεση ενός ταξίαρχου της Αστυνομίας, σε μια υπηρεσία μάλιστα που έρευνα τη διαφθορά στην Αστυνομία. Έτσι είχε υποχρέωση και έτσι έκανε. Ήταν κατάθεση ανώτατου αξιωματικού που επελέγη από την ίδια την κυβέρνηση και όχι κάποιας γραμματέως του κατηγορούμενου και πρώην συνεταίρου του Θεοδωρικάκου, κυρίου Καλογρίτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ