Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τρέχουν νερά από τις οροφές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ιδιαίτερα ντροπιαστικό θέαμα αντικρίζουν οι φοιτητές, οι καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό που εισέρχονται στο κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς από την περασμένη Παρασκευή κουβάδες για τη συγκέντρωση των νερών που τρέχουν μέσα από οροφές και κολώνες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στον Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, έχουν τοποθετηθεί συνολικά τρεις κουβάδες για τη συγκέντρωση των νερών, ενώ δίπλα από την κεντρική είσοδο έχει δημιουργηθεί λιμνούλα από νερά που τρέχουν!

Παράλληλα, στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» ηοροφή έχει «φουσκώσει» και νερά στάζουν στο πάτωμα με κίνδυνο ατυχημάτων!

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά καθώς πριν από λίγες μέρες καταγράφηκε πρόβλημα θέρμανσης! Όπως αναφέρει η πηγή, είναι ίσως η πρώτη φορά, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, που το ίδρυμα, αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης και μάλιστα σε κεντρικά κτίρια, που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό αιθουσών και γραφείων όπως είναι το κτίριο Παπαστράτος, αλλά και στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου που ανήκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών!

Ζήτημα υπάρχει και με την φύλαξη των κτιρίων του πανεπιστημίου. Αν και είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός πριν από έξι μήνες, βγήκε στον αέρα μόλις πρόσφατα και εκτιμάται ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Μάιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος καθυστέρησε η προκήρυξη διαγωνισμών.Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν μόνιμοι ανάδοχοι για τις εργολαβίες καθώς εντοπίζονται λάθη  σε όρους διαγωνισμών και οι εργολάβοι προχωρούν σε προσφυγές σε βάρος των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση στο πανεπιστήμιο:

thessaliathessalia2thessalia3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ