Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Οι Ρώσοι κατηγορούν τις ΗΠΑ πως διατηρούσαν βιοεργαστήρια στην Ουκρανία με σκοπό την κατασκευή βιολογικών όπλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ να έχει μεν επιβεβαιώσει την ύπαρξη 46 εργαστηρίων σε ουκρανικό έδαφος, τα οποία λειτουργούσαν με αμερικανική χρηματοδότηση, έχει όμως διαψεύσει ότι αυτά τα εργαστήρια ασχολούντο με ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Στην επίσημη απάντηση της Ουάσινγκτον, αναφέρεται ρητά ότι τα συγκεκριμένα εργαστήρια έκαναν «ειρηνικές» έρευνες.

3409FFA6 0C3D 4A36 BCFE 43BC5DC37C06
Στην απάντηση του το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ διαψεύδει ότι τα 46 εργαστήρια του στην Ουκρανία ήταν για ανάπτυξη βιολογικών όπλων

Το Κρεμλίνο όμως δεν φαίνεται να πείθεται από αυτές τις εξηγήσεις και με επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών πριν από λίγες ώρες, κατονομάζονται αμερικανοί πολίτες ως εμπλεκόμενοι στα συγκεκριμένα εργαστήρια τα οποία σύμφωνα με τη Μόσχα είχαν σκοπό την δημιουργία βιολογικών όπλων και την δοκιμή τους σε ουκρανικό έδαφος και κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία.

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ μάλιστα δημοσιεύει τα στοιχεία Αμερικανών πολιτών και προαναγγέλλει την σύλληψη τους!

014E459A 9DAF 4066 91B4 90F9670BB65E
Οι αμερικανοί πολίτες που εμπλέκονται στα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών γράφει μεταξύ άλλων:

Κατά τη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», η ρωσική πλευρά απέκτησε πάνω από 20.000 έγγραφα, υλικό αναφοράς και αναλυτικό υλικό, καθώς και ερωτήθηκαν μάρτυρες και συμμετέχοντες στα βιολογικά προγράμματα των ΗΠΑ. Τα προαναφερθέντα υλικά επιβεβαιώνουν ότι το Πεντάγωνο είχε ως στόχο τη δημιουργία στοιχείων βιολογικού όπλου και τη δοκιμή του στον πληθυσμό της Ουκρανίας και άλλων χωρών κατά μήκος της περιμέτρου των ρωσικών συνόρων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη αναφέρει τα ονόματα των συμμετεχόντων στα στρατιωτικά και βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, των υπαλλήλων του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος και των συμβαλλόμενων οργανισμών του Πενταγώνου.

Οι αναφορές του DTRA μάς οδήγησαν στις νέες πληροφορίες σχετικά με βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στα λεγόμενα έργα της Ουκρανίας που παρέμεναν στη σκιά μέχρι τώρα.

Μεταξύ αυτών είναι:

▪️Karen Saylors, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Labyrinth Global Health και πρώην διευθύντρια των προγραμμάτων της Metabiota στην Κεντρική Αφρική. Από το 2016, η Saylors εργάζεται στην Ουκρανία ως κορυφαίος σύμβουλος στο έργο UP-10, αφιερωμένο στη μελέτη τρόπων εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

▪️Colleen B. Jonsson, υπάλληλος του Πανεπιστημίου του Tennessee, Διευθύντρια του Ινστιτούτου για τη Μελέτη Συστημάτων Ξενιστή-Παθογόνου. Παρατήρησε το έργο UP-8, αφιερωμένο στη μελέτη των δυνατοτήτων του αιτιολογικού παράγοντα του πυρετού Κριμαίας-Κονγκό στην Ουκρανία. Ο Jonsson διαχειρίστηκε την επιλογή βιολογικών δειγμάτων από το προσωπικό της Ουκρανίας, υπό την προϋπόθεση της συνεργασίας μεταξύ των προσδιοριζόμενων συμβάσεων στις ΗΠΑ και του Κέντρου Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας.

▪️Lewis Von Thaer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Battelle, μεγάλος εργολάβος του Πενταγώνου και του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Από το 2003, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση ερευνητικών προγραμμάτων στην Ουκρανία σχετικά με ζωονοσογόνες λοιμώξεις.

Άλλα άτομα που εμπλέκονται στα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια παρουσιάζονται στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό ΥΠΕΞ. Τα υλικά που αποκτήθηκαν θα υποβληθούν στην Ανακριτική Επιτροπή για λήψη μέτρων για την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ