Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από το υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια πρωτοφανή και θρασύτατη κλοπή προχώρησαν άγνωστοι σε ανύποπτο χρόνο καθώς κατάφεραν να κλέψουν την χάλκινη προτομή του Καρόλου Κουν από το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης που βρίσκεται δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5.

Η προτομή ήταν έργο ενός από τους πιο σπουδαίους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα, του Χρήστου Καπράλου και αναπαριστούσε τον μεγάλο θεατράνθρωπο και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι να έχει ελαφρά κλίση και στα χείλη ένα μειδίαμα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη για την κλοπή έχει ενημερωθεί ήδη η αστυνομία. Η ίδια είπε πως πρόκειται για έργο ιστορικής αξίας ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε διάρρηξη.

Και πρόσθεσε:

«Τα τρία τελευταία χρόνια, η Στοά του Βιβλίου έχει ερημώσει, εξαιτίας των εργασιών που ετοιμάζονται να γίνουν. Η πόρτα κλείνει το βράδυ, αλλά το πρωί που ανοίγει, υπάρχει φύλακας. Κάμερα μέσα στον χώρο δεν υπάρχει. Ίσως να έχει καταγραφεί κάτι από τις κάμερες της τράπεζας που είναι απέναντι.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η προτομή, θα την αντικαταστήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ