Πέντε άνθρωποι χωρίς προβλήματα έχουν «ξεμείνει» στο Αττικόν γιατί δεν έχουν που να πάνε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στα υπόλοιπα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο «Αττικόν» όπως την υποστελέχωση και τα εκατοντάδες ράντζα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να χρειάζεται να φιλοξενεί επί μήνες πέντε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας απλά δεν έχουν που άλλου να πάνε καθώς δεν τους υποστηρίζει η οικογένειά τους και δεν τους έχει αναλάβει καμία κοινωνική υπηρεσία!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) χαρακτηρίζει «όνειδος» την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μάλιστα, τονίζουν ότι ο παλαιότερος μένει στο νοσοκομείο από τον περασμένο Μάρτιο!

«Αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος που έχουμε. Που είναι οι τοπική αυτοδιοίκηση; Που είναι το κράτος πρόνοιας. Άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον παραμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Νοσοκομεία νοσηλευόμενοι χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία επειδή δεν έχουν που να πάνε», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος βρέθηκε στο «Αττικόν» από τις 25/3/2022, ο δεύτερος από 1/6/2022, ο τρίτος από 24/9/2022, ο τέταρτος από 4/11/2022 και ο πέμπτος σε άλλη παθολογική κλινική του «Αττικόν» από τον Αύγουστο του 2022. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας από αυτούς είναι ποικίλα, κανένας ωστόσο, δεν νοσηλεύεται για κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων μέσω των δήμων που ανήκουν, μέσω των δημόσιων προνοιακών μονάδων να πάρουν εξιτήριο αλλά συναντούν τοίχος. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στο δρόμο. Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες είναι απλησίαστες οικονομικά και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λίστα αναμονής πάνω από ένα χρόνο για φιλοξενία», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία με δεκάδες κοινωνικά περιστατικά που δεν μπορούμε να πετάξουμε στο δρόμο. Μάλιστα τώρα που είναι υπερπολύτιμα τα νοσοκομειακά κρεβάτια στις παθολογικές κλινικές. Αυτό είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόσφατη εφημερία του νοσοκομείου από χθες το βράδυ έως και σήμερα το πρωί, σημειώθηκε ρεκόρ από ράντζα τα οποία έφτασαν τα 110 για άλλη μια φορά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ