Ιωάννα Λιουτα: Αυξησεις τιμών 30% για το 2023

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιωάννα Λιούτα στον Flash tv και στην εκπομπή +News με τον Θόδωρο Καρυπίδη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ακρίβεια ανέφερε:

Τα διμερή συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι βιομήχανοι με τα σούπερ μάρκετ για το 2023 προβλέπουν αυξήσεις τιμών στα προϊόντα έως 30%, και μάλιστα για είδη πρώτης ανάγκης και βασικά είδη διατροφής σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων για τις επιχειρήσεις ,από 3,11% που ήταν τον Ιούνιο,εκτοξεύθηκε σε 4,40% τον Νοέμβριο

Τον Ιούνιο το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων των επαγγελματιών με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα (Αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις, μικρο επαγγελματίες ήταν 4,98%, σχεδόν δύο μονάδες υψηλότερο από το μέσο επιτόκιο . Ως τον Νοέμβριο, είχε αυξηθεί στο 6,42%.
Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι αποκλεισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μόνο 13 μεγάλες επιχειρήσεις πήραν από τα 450 εκατομμύρια που δόθηκαν από το ταμείο.

Ρεύμα: Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρώπης με την πιο ακριβή τιμή χονδρικής.

Η χονδρική ρεύματος στη χώρα μας εκτοξεύεται σήμερα στα 226,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 38,80% σε σχέση

Καύσιμα :Αυξάνεται η τιμή τόσο της βενζίνης όσο και του πετρελαίου, στη χώρα μας, με την αμόλυβδη να ξεπερνά το 1,90 ευρώ.

Έχουμε πολιτικές που σχεδιάζονται και λειτουργούν ,από την μία, υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και από την άλλη, για να ολοκληρώσουν ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,μείωσης του κόστους εργασίας,αποδυνάμωσης των συλλογικών συμβάσεων,υπολειτουργίας του συνδικαλισμού και συστηματικής κατάργησης του κοινωνικού κράτους.Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο μέχρι σήμερα και έπεται συνέχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ