Τουρκία: «Γιατί η αντιπολίτευση έβαλε στο στόχο των αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών;»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρά τις τεράστιες επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο «Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών»- MİT κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK σε πολλές χώρες ιδιαίτερα στο Ιράκ και τη Συρία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα- CHP έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρόεδρο του MİT», γράφει η τουρκική ahaber.

Αντίδραση προκάλεσε η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Ομάδας CHP, Οζγκούρ Οζέλ ότι θα αποπέμψουν τον πρόεδρο του MİT, Χακάν Φιντάν εάν αναλάμβαναν τα καθήκοντά τους.

 Το να γίνεται στόχος ο Φιντάν (γράφει το τούρκικο δημοσίευμα), ο οποίος έζησε την πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του MİT, συνδέεται με την αγάπη του CHP για την τρομοκρατία.

Μόνο το 2022, περισσότερα από 20 κορυφαία ονόματα του PKK εξουδετερώθηκαν από επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας CHP Οζγκούρ Οζέλ  είναι αυτός που στοχεύει τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών- MİT, ο οποίος είχε την πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του.

Ο Οζέλ του CHP (συνεχίζει το δημοσίευμα), υποστήριξε το  Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών -HDP στο κανάλι  του PKK , χρησιμοποίησε την απόλυση του Προέδρου του MİT, ο οποίος επέφερε τα βαρύτερα πλήγματα στην τρομοκρατική οργάνωση, ως προεκλογική υπόσχεση.

 Λέγοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι θα απολυθούν από πολλά ιδρύματα στο πλαίσιο εκλογής τους, ο Οζέλ παραδέχτηκε ότι η Συμμαχία των Έξι κομμάτων, ετοίμασε μια λίστα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας του CHP, Οζγκούρ Οζέλ, δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση στο Fox TV , «Όταν έρθουμε στην εξουσία, οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, του YÖK, του MİT και ιδρυμάτων υψηλού επιπέδου σε αυτό το επίπεδο θα φύγουν αμέσως» είπε.

Ο Οζέλ δήλωσε ότι υπάρχει ένα εξέχον όνομα για την Κεντρική Τράπεζα και είπε , «Ολόκληρη η Τουρκία γνωρίζει αυτό το όνομα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αποδεκάτισαν τους Κούρδους αυτονομιστές

Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών εξουδετέρωσε μεγάλο αριθμό υψηλού επιπέδου μελών της οργάνωσης σε διάφορες κατηγορίες στη λίστα καταζητούμενων τρομοκρατών με τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στο Ιράκ και τη Συρία τα τελευταία χρόνια .

23 ανώτερα στελέχη εξουδετερώθηκαν σε σημειακές επιχειρήσεις κατά του ανώτατου επιτελείου της οργάνωσης που πραγματοποίησε η MİT στη Συρία και το Ιράκ το 2022 και πολλά ονόματα μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

 Με τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα των τοπικών δραστηριοτήτων πληροφοριών και των μακροχρόνιων παρακολουθήσεων στην περιοχή, η αυτονομιστική οργάνωση δέχτηκε πλήγμα μετά το χτύπημα και πολλές τρομοκρατικές δραστηριότητες αποτράπηκαν από το να μετατραπούν σε δράσεις.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά στελέχη οργανώσεων έχουν εξουδετερωθεί από την κρατική υπηρεσία MİT στο πλαίσιο της «επιχείρησης υψηλού επιπέδου κατά του διοικητικού επιτελείου PKK/KCK/YPG.

Ο Οργανισμός Πληροφοριών εξουδετέρωσε το διοικητικό προσωπικό του PKK/KCK-YPG στη λειτουργία του από το 2018.

Ενώ ο αριθμός των τρομοκρατών που θανατώθηκαν ξεπέρασε τους εκατό,  για αυτές τις επιτυχημένες επιχειρήσεις του Οργανισμού έγιναν συζητήσεις σε όλο τον κόσμο.

23 ανώτατα στελέχη του PKK σκοτώθηκαν σε 10 μήνες

2


Μόνο τους πρώτους 10 μήνες του 2022, 23 ανώτατα στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-YPG εξουδετερώθηκαν από τις επιτυχημένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η MİT.

Χάρη στις σημειακές επιχειρήσεις, οι τρομοκρατικές οργανώσεις δέχθηκαν πλήγμα μετά το χτύπημα, ενώ πολλές τρομοκρατικές δραστηριότητες εμποδίστηκαν να αναλάβουν δράση και η κινητικότητα της οργάνωσης περιορίστηκε.

Αποκρυπτογραφώντας τα σχέδια δράσης των αυτονομιστικών οργανώσεων χτυπώντας τη λεγόμενη δύναμη πληροφοριών με τις επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, η MİT οργάνωσε σημειακές επιχειρήσεις στο εξωτερικό κατά των μελών της οργάνωσης σε διάφορες κατηγορίες στη λίστα καταζητούμενων τρομοκρατών.

Στην επιχείρηση κατά του PKK εξουδετερώθηκαν 82 στελέχη υψηλού επιπέδου.

Εδώ είναι αυτή η λίστα- 73 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των 73 τρομοκρατών που εξουδετερώθηκαν από τη MİT σε επιχειρήσεις κατά των ανώτερων στελεχών του PKK/KCK-YPG στη Συρία και το Ιράκ από το 2019: ( ακολουθούν – στο δημοσίευμα-  τα ονόματα των Κούρδων αυτονομιστών που δολοφονήθηκαν).

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ