Σόφι Ιν’τ Βελντ: Φοβάται εκβιασμό Ανδρουλάκη λόγω υποκλοπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτεθειμένος σε χειραγώγηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την περίοδο των μετεκλογικών διαπραγματεύσεων εκτιμά η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές.

Η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, τόσο της ΕΥΠ όσο και με το κακόβουλο λογισμικό Predator, απειλούν ευθέως την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και τις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, γι’ αυτό και θα πρέπει να ολοκληρωθεί ταχέως και «να τελειώσει στην ώρα της», τόνισε η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Ολλανδή ευρωβουλευτής Σοφί Ιν’τ Βελντ.

Αυτό θα πρέπει να γίνει πριν τις εθνικές εκλογές, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «χρησιμοποιεί την κρατική εξουσία για να ενισχύσει τη δική της θέση». Υπογράμμισε παράλληλα για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για πρόβλημα συνολικά της ΕΕ, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη των χωρών μελών μετέχουν στα όργανα της ΕΕ και επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική.

Η ευρωβουλευτής επικεντρώνεται ειδικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, που μπορεί να καταστεί ρυθμιστής της μετεκλογικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, καθώς συγκρούονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση στην προτίμηση των πολιτών. Κατά την κα Βελντ, πληροφορίες από τις υποκλοπές μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο εκβιασμού κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

avgi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ