Πύργος: «Χτυπά» την πόρτα του Πρωθυπουργού για να μπορέσει να επιβιώσει – Δείτε την επιστολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη (κοινοποιείται και στους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας), έστειλε αγανακτισμένη δημότισσα Πύργου και μητέρα 4 παιδιών, που -παρά τις προσπάθειες της δεν βρίσκει εργασία…

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Προς:

. Πρωθυπουργό της Ελλάδος

. Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Ονομάζομαι Παγώνα Αθανασοπούλου, είμαι κάτοικος Δήμου Πύργου, νομού Ηλείας, με ΑΔΤ: Χ 837012 και καθώς αδυνατώ να βρω λύση στον τόπο μου, σας αναφέρω τα κάτωθι, με πολλή μεγάλη αμηχανία και θλίψη μου, για την ενόχληση αυτή.

Είμαι, προ τριών(3) ετών, διαζευγμένη, ανήκω σε μονογονεϊκή οικογένεια, έχοντας την αποκλειστική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων(4) τέκνων, ανηλίκων των τριών (3) κι ενός(1) 20/ετους, ο οποίος, όμως, φοιτεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τμήμα Ζακύνθου, ενώ, στην επομένη σχολική χρονιά, θα είναι, ως σίγουρο, φοιτήτρια και η κόρη μου, ως αρίστη μαθήτρια Γ’ Λυκείου πολύ υψηλής βαθμολογίας.

Ανήκω στους μακροχρόνιους ανέργους, διατηρώντας την ανάλογη κάρτα ανεργίας και παρά τις πολλές και επίμονες προσπάθειες για εύρεση εργασίας, δυστυχώς, υπήρξε ανέφικτο να ενσωματωθώ στην επαγγελματικότητα.

Πλέον των τριών(3) ετών, ως μόνη μητέρα με τα παιδιά μου, αντιμετωπίζω πολύ δύσκολο οικονομικό πρόβλημα, για την καθημερινή επιβίωση μας, έχοντας ένα ελάχιστο ετήσιο εισόδημα, από την διατροφή των τέκνων μου.

Έχω επανειλημμένα δεκατέσσερις(14), θεωρώ σίγουρα, προσπάθειες συμμετοχής σε Προγράμματα του Δήμου Πύργου, με απορριπτικά όμως αποτελέσματα, όλων αυτών, ανεξαιρέτως, των κινήσεων μου.

Ο Δήμος Πύργου, με απορρίπτει, όπως σας προανέφερα, συνεχώς και συστηματικώς, ενώ, έχει πλήρη γνώση της οικογενειακής και οικονομικής κατάστασης μας.

Επίσης, με την ίδια επιστολή, σας αναφέρω, πως η οικονομική μου κατάσταση, είναι τέτοια, ούτως ώστε, να αδυνατώ να εξοφλήσω οικογενειακούς λογ/σμους, ενοίκιο και λοιπά έξοδα του παιδιού-φοιτητή, τις δόσεις του Τραπεζικού δανείου – της οικίας μου, όπως επίσης, δεν είμαι σε θέση αποπληρωμής φροντιστηρίων ξένων γλωσσών των δύο (2) μικρότερων παιδιών μου, με συνέπεια την μη εκμάθηση τους.

Να προσθέσω ότι τα ανήλικα τέκνα μου χρήζουν άμεσης ιατρικής οδοντιατρικής φροντίδας και θεραπείας, καθώς και χειρουργικής επέμβασης λόγω σκολίωσης.

Αξιότιμοι,

έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στον εργασιακό τομέα στον Δήμο μου, θα σας παρακαλούσα ιδιαιτέρως, για την βοήθεια σας στο θέμα της εργασίας μου κι επίσης, όπως εξετάσετε σχολαστικά, όλα τα κριτήρια και τα αίτια, που αδίκως με απορρίπτουν, στερώντας από εμένα προσωπικά το δικαίωμα στον χώρο της εργασίας πλέον αυτής της τριετίας (3), με σοβαρά άσχημες συνέπειες για την πολύτεκνη οικογένεια μου.

Τέλος, οφείλω να σας αναφέρω, με κάθε ειλικρίνεια όπως και πρωτίστως, πως εκ μέρους των συνδημοτών μου, υπάρχει κατά το δυνατόν, φιλανθρωπία σε τρόφιμα και ρουχισμό, για να είμαστε αξιοπρεπείς και οι πέντε (5).

Με σεβασμό στο Αξίωμα σας, σας εύχομαι Υγεία!

Με εκτίμηση

Παγώνα Αθανασοπούλου»

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ