Οδηγούν την ελληνική πτηνοτροφία στην καταστροφή! Στο τέλος θα παράγουμε μόνο κατσαρίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι πτηνοτρόφοι χρωστάνε ΦΠΑ και αναμένουν από τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, να φέρει την ρύθμιση έως 120 δόσεις για να ενταχθούν και να πληρώσουν.

Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουν μαζική κινητοποίηση και κάθοδο στην Αθήνα με σκοπό να υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του ΦΠΑ.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Δεληκωνσταντής, πρόεδρος της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας (Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε.), «το Σάββατο (4/2/2023) θα υπάρξει πανελλαδική συνάντηση των πτηνοτρόφων στην Θεσσαλονίκη για να αποφασίσουν τον τρόπο που θα κατέβουν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών. Στην συνάντηση θα υπάρχει και εκπρόσωπος του ΥπΑΑΤ.

Οι ζωοτροφές αγοράζονται με ΦΠΑ 6% ενώ τα ζώντα πτηνά με 13% ΦΠΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι παραγωγοί να βγαίνουν χρεωστικοί στο ΦΠΑ ανά τρίμηνο (φυσικά πρόσωπα και νομικά με β΄ κατηγορίας βιβλία) ή ανά μήνα (νομικά πρόσωπα με γ΄ κατηγορίας βιβλία). Η πληρωμή των τιμολογίων όμως από τις εταιρείες πραγματοποιείται στην καλύτερη περίπτωση από 4 έως 12 μήνες μετά την έκδοσή τους. Η χρονική αυτή υστέρηση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στους παραγωγούς. Είναι αδικία για τις εταιρείες που δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους και για τους παραγωγούς που βγαίνουν πάντα χρεωμένοι».

Παϊσιάδης Σταύρος agrotypos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ