Μητσοτακης: Ο Συριζα Θέλει να ρίξει τη χώρα στον βούρκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θα ασχοληθεί πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν συγκινημένος από την κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού, ωστόσο απέδειξε ότι ήταν έτοιμος να αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο του κάνοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν θέλω να αφιερώσω πολύ χρόνο σε αυτά τα οποία συμβαίνουν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης -είμαι ίσως επηρεασμένος και από την κηδεία στην οποία συμμετείχα» ανέφερε στην αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο κατέληξε να εξαπολύει πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ανακοίνωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, εκτός από αυτήν για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Θα πω μόνο μία κουβέντα: ότι αυτή η απαράδεκτη απόφαση της μη συμμετοχής στις ψηφοφορίες της Βουλής ουσιαστικά δηλώνει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική την οποία θέλει η πλατεία. Είναι μία επιστροφή στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων, αντί του ορθολογισμού, των επιχειρημάτων. Είναι ολέθριες εμπειρίες τις οποίες η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει» ανέφερε και πρόσθεσε: «είχαμε προειδοποιήσει, βέβαια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει τη χώρα στον βούρκο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης ανέφερε: «Βέβαια θα ξαναπώ αυτό το οποίο είπα ήδη, ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι “πεζοδρομιακή” δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες κακές συνήθειες της αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως, όσο απαραίτητο είναι να απαντάμε σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, να εστιάζουμε στον δικό μας θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί σε αυτόν τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ένα είναι σαφές: δεν έχουμε περιθώρια ούτε για πισωγυρίσματα, ούτε για νέες περιπέτειες. Η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια είναι σήμερα έννοιες περισσότερο απαραίτητες παρά ποτέ, γι’ αυτό και εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και οι άλλοι ας μένουν μόνοι, να κατρακυλούν στο περιθώριο».

Mάλιστα, την ώρα που οι εξωφρενικές αυξήσεις στα προϊόντα «τσακίζουν» τα ελληνικά νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός καυχήθηκε για το… καλάθι του νοικοκυριού και το κουπόνι market pass.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ