Ένα εκατομμύριο δολάρια είχε κρυμμένα στον καναπέ του, πρώην υπουργός του Ζελένσκι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα στην Ουκρανία, με τον Ζελένσκι να ζητάει συνεχώς βοήθεια από τη Δύση και οι υπουργοί του να οργιάζουν στήνοντας κομπίνες για να κερδίζουν άφθονο χρήμα.

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο με πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksandr Myronyuk, που είχε κρυμμένα στον καναπέ ένα εκατομμύριο δολάρια! Το βίντεο ντοκουμέντο από τη σήψη και διαφθορά που επικρατεί στην Ουκρανία, εν μέσω πολέμου μάλιστα, φέρεται ότι είχε τραβηχθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας τον περασμένο Αύγουστο.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ο πρώην υπουργός του Ζελένσι κατάφερε να αθωωθεί στο δικαστήριο! Και όχι μόνο αυτό, αλλά με δικαστική απόφαση του επεστράφη πίσω ολόκληρο το ποσό, σύμφωνα με δημοσίευμα τoυ thestories! Ο Mironyuk προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα που βρέθηκαν στον καναπέ δεν ήταν δικά του. Ισχυριζόμενος ότι του τα… δάνεισε μια 86χρονη κάτοικος του Χάρκοβο, η Eleonora Duminsh. Και αυτός ακριβώς ο ισχυρισμός έπεισε το δικαστήριο!

Σε σκάνδαλο διαφθοράς εμπλέκεται και ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της χώρας, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Oleksii Reznikov, καθώς οι έρευνες για κυβερνητική διαφθορά έβγαλαν «λαυράκια». Η μια υπόθεση αφορούσε το υπουργείο Άμυνας και σχετίζεται με αγορές στρατιωτικών σιτηρεσίων σε διογκωμένες τιμές. Αν και ο Reznikov δεν υπέγραψε προσωπικά το συμβόλαιο αμυντικών τροφίμων και τροφοδοσίας, που φτάνει τα 326 εκατομμύρια ευρώ, στην Ουκρανία είναι έξαλλος ο κόσμος μαζί του, μιας και εκείνος είχε την τελική ευθύνη και μάλιστα στο παρελθόν είχε δηλώσει δημόσια τη μηδενική του ανοχή στη διαφθορά.Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα και χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «μια εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης, με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας και τη φήμη του μεταξύ των διεθνών εταίρων».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Vasyl Lozinsky, απολύθηκε για υπόθεση που συνδέεται με υπερτιμημένη δημόσια αγορά ηλεκτρογεννητριών. Το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU) ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός συνελήφθη, ενώ δεχόταν δωροδοκία 400.000 δολαρίων για διευκόλυνση μιας υπερτιμημένης αγοράς εξοπλισμού παραγωγής ενέργειας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ