Πρώην στρατιωτικός σύμβουλος της Μέρκελ: Η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τη γερμανική κίνηση που έδωσε το πράσινο φως να προμηθεύσει το Κίεβο με σύγχρονα άρματα μάχης, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σουλτς απέρριψε και πάλι την ιδέα αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ενώ ήταν καλεσμένος στο πρόγραμμα «Confrontation» στο «Sky News Arabia».

Εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις των γερμανικών στρατιωτικών αποφάσεων στις σχέσεις με τις χώρες του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία και αν τα λόγια του Σουλτς για την επιθυμία του να μην κλιμακωθεί με τη Ρωσία ήταν επαρκή υπό το φως της πρόσφατης απόφασης.

Ο απόστρατος στρατηγός Έριχ Γουαντ, πρώην στρατιωτικός σύμβουλος της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και διευθυντής πολιτικής ασφαλείας στο γραφείο της Καγκελαρίας και επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί και ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πρέπει να αποφευχθεί».

«Η Ρωσία πρέπει να αποτραπεί και να συνυπάρξει μαζί της (με την Ουκρανία) αργότερα, καθώς είναι μια υπερδύναμη που δεν μπορεί να νικηθεί.

 Η Ουκρανία πρέπει να υποστηριχθεί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διολισθήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο ή σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

»Στόχος της υποστήριξης θα πρέπει να είναι η εξεύρεση εδαφών για διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ρωσία πρέπει να συνυπάρχει μαζί της σε όλες τις περιστάσεις.

Στόχος των συμφωνιών του Μινσκ ήταν να βρεθεί κοινό έδαφος για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και όχι να δοθεί στο Κίεβο μια ευκαιρία.

»Έχω την εντύπωση, δεδομένου του στρατιωτικού μου παρελθόντος, ότι τα τανκς που έχει συμφωνήσει να παρέχει το Βερολίνο δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στη γενική κατάσταση.

»Τα τανκς δεν θα επιτύχουν πολλά, γιατί οι Ρώσοι παραμένουν σε θέση υπεροχής όσον αφορά τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, και τα τανκς πρέπει να συμβαδίζουν, να συντηρούν και να στελεχώνουν συνεχώς.

Υπάρχουν εμπόδια στη διαπραγμάτευση, όπως η Ρωσία που εξετάζει αρκετές ουκρανικές περιοχές ως μέρος της, αλλά η εναλλακτική λύση στις διαπραγματεύσεις είναι η συνέχιση του πολέμου, και αυτή η επιλογή είναι γεμάτη κινδύνους.

Ελπίζω ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν θα συμφωνήσουν στα αιτήματα της Ουκρανίας για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς».

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ