Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Ψηφίζοντας για Ίμια και Οτσαλάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναγιώτης Λιάκος

Οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής παράταξης έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις μεγαλύτερες εθνικές ντροπές.

Χθες ήταν η 27η επέτειος από την ημέρα που διαπράχθηκε η μεγάλη προδοσία των Ιμίων του 1996. Σαν σήμερα το 1999 η κυβέρνηση διέψευδε τον ερχομό του Κούρδου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Αθήνα. Τελικά είχε έρθει στην Αθήνα ο Οτσαλάν, η κυβέρνηση τον… διεκπεραίωσε στο Ναϊρόμπι της Κένυας κι από κει έπεσε κατευθείαν στα νύχια των Τούρκων, στις 16 Φεβρουαρίου 1999. Κι αυτό το γεγονός θεωρήθηκε όνειδος για την Ελλάδα και φρικτή πράξη παράδοσης ικέτη που ζητούσε άσυλο στα χέρια των διωκτών του.

Η Ελλάδα, που έχει δώσει δωρεάν στέγη, άδειες παραμονής και διευκολύνσεις σε κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλοδαπούς σε δολοφόνους, αποκεφαλιστές, βιαστές, εγκληματίες, πορτοφολάδες και ληστές, τρομοκράτες και μαφιόζους, αρνήθηκε να παράσχει άσυλο στον σημαντικότερο ξένο πρόσφυγα του 20ού αιώνα! Κι αυτό καταδικάστηκε από τον λαό μας, αλλά όχι από όλον. Πολλοί ενέκριναν αυτές τις πράξεις.

Την ίδια χρονιά με την Κρίση των Ιμίων, που κορυφώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, είχαμε εκλογές. Διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου. Το κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, έλαβε 2.813.245 ψήφους, οι οποίες σε ποσοστό ήταν 41,49%. Αυτό μεταφράστηκε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, με 162 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Την επόμενη χρονιά από την αθλιότητα που διαπράχθηκε εναντίον του Οτσαλάν (16/2/1999) είχαμε εκλογές. Διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2000. Το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη έλαβε 3.007.596 ψήφους (περισσότερες από αυτές των εκλογών του 1996), οι οποίες σε ποσοστό ήταν 43,79%. Αυτό μεταφράστηκε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, με 158 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι. Τα Ιμια δεν έπεισαν 2.813.245 άτομα να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ο Οτσαλάν δεν έπεισε 3.007.596 εκλογείς να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Οι εθνικές ντροπές και οι διεθνείς ξεφτίλες δεν φάνηκαν αρκετές για να αλλάξουν μυαλά. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε μόνο με την οικονομική καταστροφή του παπανδρεϊκού μνημονίου.
Αυτό, όμως, που άργησαν να μάθουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν ότι αν χάσεις την αξιοπρέπειά σου για τα λεφτά, μετά θα απωλέσεις και αυτά…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ