Δορυφορική Παρακολούθηση: Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μαζική επίθεση στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δορυφορικές εικόνες απεικονίζουν νέες οχυρώσεις που έσκαψαν οι ρωσικές δυνάμεις μεταξύ της πόλης Τόκμακ και του Πολόχι στην περιφέρεια της Ζαπορίζια. Αυτά τα χαρακώματα έχουν πολλές στρατιωτικές ενδείξεις για τις οποίες πρέπει να μιλήσουμε, αναφέρει ο αναλυτής πληροφοριών Μπρέιντι Άφρικ.

Πρώτον, αυτές οι οχυρώσεις υποδηλώνουν ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τα εδάφη που είχε αποκτήσει προηγουμένως και ότι τα αμυντικά κενά που υπήρχαν στις αμυντικές γραμμές, τα οποία προκάλεσαν τη φυγή Ρώσων στρατιωτών χωρίς μάχη σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Ουκρανίας, είναι πλέον ολοκάθαρα και μάλιστα επισκευάζονται. Ένα στοιχείο που υποδεικνύει τη δυσκολία των επερχόμενων μαχών για την Ουκρανία, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξουν ρωσικές αποχωρήσεις από το πεδίο της μάχης, με πολλά χαρακώματα και οχυρώσεις που  με ευκολία εμποδίζουν την πρόοδο των ουκρανικών δυνάμεων.

Δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από το «The Daily Beast» δείχνουν τη Ρωσία να χτίζει εκτεταμένα αμυντικά έργα στις πρώτες γραμμές της με την Ουκρανία, καταδεικνύοντας τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προετοιμασία πληροφοριών στο πεδίο της μάχης σε μόλις δύο μήνες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις πριν από δύο μήνες, οι δορυφόροι έδειξαν ρωσικές στρατιωτικές οχυρώσεις μόνο στο μέτωπο του Λουχάνσκ και του βόρειου Ντόνετσκ, αλλά τώρα οι οχυρώσεις και τα χαρακώματα εκτείνονται σε ολόκληρη την ανατολική ακτή, από τις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ έως τη Ζαπορίζια και νότια μέχρι οι πρόποδες της Χερσώνας.

Δεύτερον, οι δορυφόροι δείχνουν πώς οι Ρώσοι προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν δυτικά άρματα μάχης, όπου έχουν σκαφτεί αντιαρματικά χαρακώματα, και για να παρακάμψουν οι ουκρανικές δυνάμεις αυτές τις οχυρώσεις, πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολλά όπλα ταυτόχρονα, όπως για παράδειγμα, υποστήριξη της αεροπορίας, πυροβολικού και παρουσία πολλών πεζικάριων.

Παραδοσιακά, πιστεύεται ότι ο επιτιθέμενος πρέπει να έχει τρεις έως πέντε φορές περισσότερους άνδρες, επειδή η άμυνα είναι εύκολη στις τοποθεσίες οχύρωσης, κάτι που δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο για την Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις που εργάστηκαν για το σκάψιμο αυτών των οχυρώσεων τους τελευταίους δύο μήνες υπολογίζεται ότι ήταν χιλιάδες στρατιώτες.

Κινητοποιήθηκαν, όπως λέει ο Eric Matero ότι Μεταξύ των περίπου 300.000 Ρώσων στρατιωτών που έχουν κινητοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, περίπου 125.000 στρατιώτες δεν έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής με κανένα απτό τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι η αριθμητική υπεροχή της Ουκρανίας είναι δύσκολο να ξεπεράσει αυτές οι  ρωσικές στρατιωτικές οχυρώσεις, σύμφωνα με τον Έρικ Ματέρο.

1

twitter.com/bradyafr

Ποιο είναι το μέλλον των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες;

Φαίνεται ότι ο πόλεμος παίρνει μια μακροπρόθεσμη καμπύλη και οι ρωσικές στρατιωτικές οχυρώσεις μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, καθώς υποδηλώνουν ότι οι Ρώσοι δεν είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν ούτε μια ίντσα, και ταυτόχρονα η Ουκρανία είναι σε θέση να αμυνθεί σε πολλούς τομείς, ειδικά με την παρουσία δυτικών αρμάτων μάχης, και έτσι μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες μιας κατάστασης αδιεξόδου ή πολέμου θέσεων κατά την οποία δεν βλέπουμε την πρόοδο των μπροστινών δυνάμεων.

Αν και υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που δείχνουν την πρόθεση της Ρωσίας να εξαπολύσει ισχυρή επίθεση, αυτό μπορεί να φανεί μέσω της αλλαγής του πλήθους μέσω δορυφόρων ή συλλογικών συγκεντρώσεων πληροφοριών, και πράγματι η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει ισχυρή επίθεση, ειδικά στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, αλλά σε κάθε περίπτωση, φαίνεται δεν είναι ακόμη σαφές, και ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Πότε θα ξεκινήσουν οι ρωσικές επιθέσεις;

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο σωστός χρόνος για την έναρξη μιας μεγάλης επιχείρησης, αλλά υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις που υποδηλώνουν ότι θα είναι το τέλος Μαρτίου, καθώς οι νέοι αριθμοί που προστέθηκαν στους Ρώσους στρατιώτες σχημάτισαν πολλές στρατιωτικές μονάδες και την εποχή του ανοιξιάτικου παγετού δεν εμπόδισε τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων πέρυσι.

Αλλάζει η ρωσική στρατηγική στην επίθεση;

Αναμένεται ότι η Ρωσία έμαθε πολλά από την περασμένη σεζόν, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν κατά μήκος των μεγάλων ρωσικών συνόρων με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, κάτι που είχε πολύ μικρή επιτυχία, τώρα η Ρωσία μπορεί να καταφύγει σε συμβατικό πόλεμο και να εργαστεί για τη δημιουργία μιας κεντρικής δύναμης και κέντρου βαρύτητας, όπου πολλές Μονάδες σε μια περιοχή επίθεσης, δημιουργούν άμεσο και μεγάλο ρήγμα.

Αναμένεται επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα υποβληθούν σε μεγάλη δοκιμασία τις επόμενες περιόδους, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς θα αντέξουν οι ουκρανικές δυνάμεις ενώ δεν έχουν λάβει ακόμη δυτικό πυροβολικό και για τις προσπάθειες των δυτικών πληροφοριών που προετοιμάζονται για το πεδίο της μάχης υπό το πρίσμα της ξεκάθαρης ρωσικής ετοιμότητας.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ