Τριανταφυλλιά Νιάρχου: Τις γυναίκες τις χρησιμοποιούν για να είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γκαίτε είπε ότι “Ο πολιτισμός θα ήταν διπλάσιος αν στους αιώνες που πέρασαν δεν ήταν καθηλωμένο στην αμάθεια το γυναικείο δυναμικό”…

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 διάβασα για την αποχώρηση της κας Νίκης Κοκκαλιάρη από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ν.Ηλείας. Με την Κα Κοκκαλιάρη δεν έχω τίποτε το ιδιαίτερο και μη νομίσετε ότι παίζω τον ρόλο του δικηγόρου της. Όχι κάθε άλλο. Δεν έχω καθόλου προσωπική άποψη για τα γραφόμενά της. Πιστεύω να μην παρεξηγηθώ εκ μέρους της που ήταν η αφορμή να γράψω την προσωπική μου άποψη σχετικά με τη ΓΥΝΑΙΚΑ, και αυτό γιατί έχω ασχοληθεί με τα κοινά, έχω βιώσει συμπεριφορές και απόψεις σχετικά με την παρουσία της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία μας. Με προβλημάτισε η αποχώρηση της, χωρίς να γνωρίζω αν ήταν σωστό ή λάθος εκ μέρους της. Την άποψή μου θα την έγραφα για οποιαδήποτε γυναίκα και σε όποιο Κόμμα και αν άνηκε.

Αρκετές φορές έχω εκφράσει δημόσια την άποψή μου ότι δυστυχώς τη γυναίκα, θέλουν να την χρησιμοποιούν για να είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια. Από την ώρα που συμπληρώνεται και είναι έγκυρο, αρχίζει ένας ύπουλος πόλεμος ώστε να μην ψηφίζεται. Η άποψη μου αυτή δεν ισχύει αποκλειστικά για τους άνδρες ψηφοφόρους, αλλά και το γυναικείο φύλο στην πλειοψηφία του, που δεν κατανόει ότι πρέπει να ψηφίζει γυναίκες. Θα σκεφτούν τον θείο τον ξάδελφο της μάνας τους, τον ανιψιό της γιαγιάς μας κλπ. Δεν έχουν καταλάβει ότι ζούμε σε μια εποχή, που δεν χρειαζόμαστε να αποδείξουμε τις αξίες μας. Τις αξίες μας τις έχουμε και θα πρέπει όλες μας να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε να μας τις αναγνωρίζουν και να μας υπολογίζουν. Δεν θα πρέπει να μας θεωρούν μειοψηφίες, αλλά ξεχνάνε ότι οι μεγαλύτερες ανθρώπινες ιδέες και αλλαγές ξεκίνησαν από τις μειοψηφίες. Αξίζει η σημερινή γυναίκα να έχει ίσες ευκαιρίες στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Μήπως θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του Νομού μας είτε Βουλευτές, είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος, να σκεφτεί και κάτι διαφορετικό π. χ. θα μπορούσαν σε κάθε μεγάλη πόλη, σε κάθε Δήμο μια φορά το χρόνο να οργανώνεται μια συγκέντρωση που να έχει ως θέμα της, το ρόλο που θα πρέπει να έχει η γυναίκα σήμερα, ώστε να έρχονται και σε άμεση επαφή με τους εκάστοτε διοικούντες. Στις μικρές κοινωνίες κρύβονται γυναίκειοι θησαυροί, που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να βγουν μπροστά από μόνες τους. Μήπως θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα και τρόποι να τις πείσουμε να ασχολούνται με τα κοινά. Να ενημερώνονται για διάφορα γεγονότα, και εξελίξεις που την αφορούν, να τις βάζουν σε προβληματισμούς, να ακούνε τις απόψεις των, τις προτάσεις των, και να τους δώσουν να καταλάβουν ότι πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στην κάθε τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ώστε στη δεδομένη στιγμή να είναι έτοιμες να προσφέρουν υπηρεσίες. Μας θυμούνται την ημέρα της Γυναίκας γεμίζουν οι σελίδες των εφημερίδων, με ανακοινώσεις ευχές κλπ, από δημόσια πρόσωπα. Σε λίγες μέρες, όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν, περιμένοντας να μας ξαναθυμηθούν, την επόμενη γιορτή και τις επερχόμενες εκλογές…

Κλείνοντας την ανάρτησή μου, στέλνω ένα προσωπικό μήνυμα σε όλους τους φίλους μας τους άνδρες, που όταν θα βλέπουν μια γυναίκα να έχει ικανότητες, να έχει διάθεση, ας της δίνουν της θάρρος να προχωρήσει, να συμμετέχει, να την στηρίζουν, και όλοι μαζί θα φτιάξετε μια ιδανική κοινωνία. Για δε τις γυναίκες στις εκλογές ας το σκέφτονται καλύτερα και ας αφήσουμε τους διαφόρους συναισθηματισμούς στην άκρη, βλέπουμε τα αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας.

Εύχομαι με την προσωπική μου ανάρτηση να υπάρξει κάποιος μικρός προβληματισμός εκ μέρους όλων μας…

*Η Τριανταφυλλιά Νιάρχoυ (ΦΩΤΟ) είναι κάτοικος Καλίδονας του δήμου Ζαχάρως και πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλίδονας “Σάρενα”. Το παρόν άρθρο αναρτήθηκε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook (ΕΔΩ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ