Το Politico για τα πολυτελή ταξίδια του Μαργαρίτη Σχοινά σε Κατάρ και ΗΑΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορά στα ταξίδια του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει το Politico, μετά τις καταγγελίες του ερευνητικού δικτύου «Follow the Money».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κομισιόν απέρριψε την έκθεση που δημοσίευσε το «Follow the Money», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σχοινάς έμεινε σε πολυτελή καταλύματα στα Εμιράτα και σε μία περίπτωση ταξίδεψε στη χώρα του Κόλπου με ιδιωτικό τζετ (το τελευταίο πληρώθηκε από τις Βρυξέλλες).

Οι συντάκτες της έκθεσης «φωτιά», Salsabil Fayed και Simon Van Dorpe, ανέλυσαν δεκάδες ομιλίες, tweets και συνεντεύξεις του Μαργαρίτη Σχοινά και δεν βρήκαν ούτε ένα σχόλιο επικριτικό για το κράτος του Κόλπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα αυτή δεν αποκάλυψη κάποια παραβίαση των κανόνων από τον κ. Σχοινά, όπως παραδέχτηκε ο Simon στο Twitter.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο κ. Σχοινάς ταξίδεψε εκεί κατόπιν αιτήματος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η πρόεδρος της Επιτροπής «έχει πλήρη εμπιστοσύνη σε όλα τα μέλη του Σώματος, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου Σχοινά και καμιά από τις κατηγορίες εναντίον δεν επηρέασαν αυτήν την υποστήριξη».

Όπως γράφει το Politico, δεν είναι καθημερινό φαινόμενο η Κομισιόν να αντιδρά τόσο γρήγορα και δημόσια προκειμένου να υποστηρίξει ένα δικό της πρόσωπο. Η Κομισιόν μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να «μολυνθεί» άμεσα από το σκάνδαλο του QatarGate και φυσικά επιθυμεί να διατηρηθεί «καθαρή».

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ