Σκληρές μάχες τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών στη Μετίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι σκληρές μάχες  σημειώθηκαν μεταξύ Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού κοντά σε στρατιωτικό σημείο που ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Μετίνα του βόρειου Ιράκ.

Αναφέρθηκε ότι στις συγκρούσεις στο Σερέ Πιρασέ / Serê Pirasê, που βρίσκεται στα περίχωρα της Μετίνα, χρησιμοποιήθηκαν ελαφρά και μεσαία όπλα και οι συγκρούσεις διήρκεσαν περισσότερες από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής μετά τις συγκρούσεις, η ηλεκτρική ενέργεια στην υποσυνοικία  Κανί Μασέ /Kanî Masê διακόπηκε.

Ο Αράμ Τζελάλ, Διευθυντής της «Amiye Electricity», δήλωσε στο Rûdaw ότι ενημερώθηκαν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή Καμπινέρκε/Kabinêrkê είχε διακοπεί, αλλά ότι τα πληρώματά τους δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των έντονων καιρικών συνθηκών.

Ο Τζελάλ δήλωσε ότι δεν γνώριζαν τον λόγο της διακοπής ρεύματος καθώς δεν μπορούσαν ακόμη να φτάσουν στην περιοχή όπου είχε διακοπεί το ρεύμα.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν μια συνολική επιχείρηση εναντίον των Kanî Masê, Dereluk και Sheladize τον περασμένο Απρίλιο.

Η ηλεκτρική ενέργεια στο Κανί Μασέ έχει διακοπεί 9 φορές μέχρι σήμερα λόγω των συγκρούσεων μεταξύ του PKK και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά, δεν έγινε καμία δήλωση από το PKK και τον τουρκικό στρατό για τις σημερινές συγκρούσεις.

Rûdaw

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ