Το Κρεμλίνο κατανοεί τη θέση της Σερβίας έναντι των δυτικών πιέσεων για κυρώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κρεμλίνο κατανοεί ότι η ηγεσία της Σερβίας δέχεται άνευ προηγουμένου πίεση από τη Δύση και εκτιμά τη θέση του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ελπίζοντας να βελτιώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ αντέδρασε στη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της Σερβίας ότι μάλλον θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Η Σερβία μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, είπε ο Βούτσιτς στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Κοσσυφοπέδιο, προσθέτοντας ότι δεν είναι ενθουσιασμένος με αυτό, αλλά ότι το Βελιγράδι πληρώνει ήδη το τίμημα που δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Δεν είμαι ενθουσιώδης με αυτό, αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε αν δεν επιβάλουμε κυρώσεις. Πληρώνουμε το τίμημα που δεν τους ακολουθήσαμε, αλλά αυτό είναι ζήτημα της πολιτικής αποφασιστικότητας της ηγεσίας μας», δήλωσε ο Βούτσιτς στο σερβικό κοινοβούλιο.

«Εκτιμούμε πολύ αυτή τη θέση της σερβικής ηγεσίας και ελπίζουμε ότι οι διμερείς μας σχέσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους ανάπτυξη», δήλωσε ο Πεσκόφ, μεταδίδει το πρακτορείο Hina επικαλούμενο το Tass.

«Βαθιές οι ιστορικές ρίζες»

«Κατανοούμε πλήρως την άνευ προηγουμένου συλλογική πίεση της Δύσης στη σερβική ηγεσία και το κόστος και τις προσπάθειες που χρειαζόταν η σερβική ηγεσία για να αντέξει αυτήν την πίεση μέχρι σήμερα», ανέφερε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι η Ρωσία αγαπά τις σχέσεις της με τη Σερβία και ότι, όπως είπε, έχουν «βαθιές ιστορικές ρίζες, έχουν ένα πολύ σημαντικό παρόν και είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουν μεγάλες προοπτικές στο μέλλον».

Το ρωσικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι ο Βούτσιτς είπε νωρίτερα στη Βουλή ότι λόγω της αρχής απόρριψης της πολιτικής των αντιρωσικών κυρώσεων, η Σερβία έμεινε χωρίς συμμάχους στη Δύση.

Είπε επίσης ότι, αν και δεν είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική εισαγωγής περιορισμών κατά της Ρωσίας, το Βελιγράδι κάποια στιγμή θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο Βούτσιτς τόνισε επίσης ότι η χώρα του είναι σε θέση να αξιολογήσει αντικειμενικά τα γεγονότα στην Ουκρανία επειδή απέχει από το να χαρακτηρίζει τις αντίπαλες πλευρές.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ