Προκαλει ξανά ο Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο κάνουμε τα απαραίτητα βήματα κατά αυτών που εποφθαλμιούν στα δικαιώματα μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλητικών δηλώσεων συνέχεια από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τα έβαλε και πάλι με την Ελλάδα και αλλά και τη Σουηδία.

«Στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο κάνουμε τα απαραίτητα βήματα εναντίον αυτών που εποφθαλμιούν στα δικαιώματα μας. Σε αυτούς που καταλαβαίνουν, μιλάμε στην γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

«Στήνουν τραπέζια και παιχνίδια εναντίον της χώρας μας, αλλά εμείς ανατρέπουμε τα τραπέζια και ”χαλάμε” τα παιχνίδια» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Η Σουηδία πατάει γνωρίζοντας σε αυτές τις νάρκες. Μπορεί να τις καθαρίσει αν θέλει» τόνισε και συνέχισε «Ας μην παρεξηγηθεί κανείς. Δεν επιβραβεύουμε αυτούς που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Καθόμαστε και μιλάμε με όσους τηρούν την συμφωνία. Ως Τουρκία αν δώσουμε μια υπόσχεση, τηρούμε πάντα την υπόσχεσή μας».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε και για την απόφαση ορισμένων δυτικών χωρών να κλείσουν τα τουρκικά προξενεία λέγοντας πως πρόκειται για «εσκεμμένες ενέργειες».

«Αφού δεν μοιράζεστε μαζί μας οποιαδήποτε πληροφορία σας τότε το κλείσιμο των προξενείων είναι εσκεμμένη ενέργεια. Αυτές οι ενέργειες είναι εσκεμμένες. Επίσης ξέρουμε πως κάποιοι πρεσβευτές καλούν στο τηλέφωνο τους άλλους και τους λένε “να κλείσετε κι εσείς”» ανέφερε σε ομιλία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ