Σάλος με την παρέμβαση του Άκη Τσελεντη για τη βοήθεια στην Ουκρανια: Όχι μόνο Leopard, ούτε σφαίρα να μη στείλουμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ας θέσουμε τον δάκτυλον επί (εις) τον τύπον των ήλων»
Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την αποστολή αρμάτων Leopard στην Ουκρανία. Οι Γερμανοί για τρίτη φορά (μετά τους δύο Παγκοσμίους πολέμους) επιχειρούν να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου δίνοντας την άδεια παραχώρησης των εξελιγμένων αρμάτων στην εμπόλεμη χώρα.
Είναι Ηλίου φαεινότερο ότι όλα γίνονται για την αποδυνάμωση της Ρωσίας και ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν καταλάβει ότι είναι ένας πόλεμος ΗΠΑ –ΝΑΤΟ (και υποτελών) εναντίον της Ρωσίας αλλά… δι΄ αντιπροσώπων .
Είναι επίσης γεγονός ότι κακώς η Ρωσία προέβη σε αυτή την εκατόμβη αθώων θυμάτων αντί να περιοριστεί σε στρατιωτικά κυρίως κτυπήματα. Τι τους έφταιγαν οι απλοί πολίτες, τα σπίτια τους, τα σχολεία και τα Νοσοκομεία. Αλλά θα μου πείτε στη διάρκεια ενός πολέμου ο ανθρωπισμός είναι ψιλά γράμματα.
Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν τους άμυαλους Ουκρανούς που η ηγεσία τους τους θυσιάζει κατά χιλιάδες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι «Οι Αμερικάνοι θα πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».Και επίσης είναι γνωστό ότι ώθησαν τη Ρωσία στον πόλεμο αυτόν απειλώντας την ασφαλειά της. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας νοήμον άνθρωπος.
Τους τροφοδοτούν με χιλιάδες τόνους οπλισμό, όχι για να κερδίσουν – δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσουν οι Ουκρανοί – αλλά μόνο για να ματώσουν όσο μπορούν τη Ρωσία. Και διακινδυνεύουν έναν τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο γιατί μία πυρηνική δύναμη ΔΕΝ θα χάσει σε έναν πόλεμο ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Και αν «στριμωχτεί» θα την ωθήσουν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα και η συνέχεια είναι γνωστή.
Όμως γιατί δεν υπάρχει η διεθνής νομιμοποίηση που επικαλούνται υποκριτικά οι διεθνείς προστάτες, που στην Ουκρανία είδαν παράβαση της νομιμότητας ενώ σε άλλες χώρες (Αρμενία , Συρία κλπ.) κοίταζαν αλλού (όταν δεν το προκάλεσαν οι ιδιοι?)
Δεν είναι διεθνές νόμιμο και θα φέρουμε παράδειγμα την Ελλάδα. (Ισχύει και για τις άλλες χώρες). Η Ελλάδα είναι μέλος τριών αμυντικών συνασπισμών για την άμυνα και την ασφάλεια.. Του ΟΗΕ , της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για να γίνει μία αποστολή πολεμικού υλικού ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ απόφαση του ενός από τους παραπάνω συνασπισμούς που να νομιμοποιήσει την αποστολή. Υπάρχει?
Για τον ΟΗΕ ισχύει ότι, για την άμεση ή έμμεση εμπλοκή του με πολιτικά ή στρατιωτικά μέσα σε εμπόλεμη περιοχή (αποστολή υλικού, ειρηνευτικής δύναμης κλπ.) απαιτείται σύγκληση και απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού ή αντίστοιχα της ολομέλειας των κρατών μελών του. Όμως τέτοια απόφαση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ. Αρα από τον ΟΗΕ ΔΕΝ νομιμοποιούμαστε.
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται η σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (συμβούλιο των αρχηγών των κρατών – μελών) και επίκληση από αρχηγό ενός κράτους – μέλους του άρθρου 42 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (συνδρομή των μελών της ΕΕ σε κράτος που δέχεται επίθεση από τρίτη χώρα). ΑΛΛΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ. Αρα ούτε από την νομιμοποιούμαστε.
Τέλος, για το ΝΑΤΟ ισχύει κάτι παρεμφερές. Αυτομάτως ενεργοποιείται το άρθρο 5 της συνθήκης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, όταν μέλος της δεχτεί επίθεση από χώρα εκτός ΝΑΤΟ. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. Ούτε λοιπόν και από το ΝΑΤΟ νομιμοποιούμαστε.
Μήπως περιμένουμε όταν θα μας «την πέσει» η Τουρκία ότι θα «βάλουν πλάτη» οι «φίλοι» μας? Αυτό το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση μας για αυτό και προέβη σε αυτή την τεράστια αναβάθμιση του οπλοστασίου μας. Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τέτοια δύναμη πυρός σε ξηρά αέρα και θάλασσα.
Το είδαμε στην Κύπρο και η απουσία ιστορικής μνήμης μόνο σε κακό θα μας βγει. Και φυσικά ούτε λόγος για υποστήριξη από τη Ρωσία γιατί οι Ρώσοι έχουν μνήμη και θα το πληρώσουμε αυτό.
Στείλαμε τα BMP1 στην Ουκρανία (και τα οποία μετατράπηκαν σε παλιοσίδερα σε χρόνο μηδέν). Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να κάνει διαφορετικά στρέφοντας όλη την Ευρώπη εναντίον της. Ήμαστε πολύ μικροί για κάτι τέτοιο.
Αλλά όχι μόνο δεν πήραμε όλα τα συμφωνημένα Marder (πήραμε τα μισά από όσα μας είχαν τάξει δεν φτάνουν ούτε για ένα τάγμα, τα άλλα τα έστειλαν στην Ουκρανία οι Γερμανοί), αλλά και πήραμε ένα σύστημα σαφώς κατώτερο από αυτό που είχαμε παρά τις τεράστιες προσπάθειες του Υπουργείου εξωτερικών μας.
Ίσως με πρόσχημα την αθέτηση της συμφωνίας απο τη Γερμανία όσον αφορά τα Marder δεν θα πρέπει να ξεγυμνώνουμε περαιτέρω την Εθνικής μας άμυνα και τα νησιά μας με την αποστολή Leopard. Και όχι μόνο Leopard. Ούτε σφαίρα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ