Ουκρανία- Ρωσία: Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με μεσολάβηση ΗΑΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας  Αντρίι Γιέρμακ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε άλλη μια ανταλλαγή κρατουμένων με τη ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με τον Γιέρμακ 116 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 2 αξιωματικοί, 114 στρατιώτες και λοχίες, αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Θα τους φέρουμε όλους πίσω», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Γιέρμακ ανέφερε, επίσης, ότι οι σωροί δύο ξένων εθελοντών του Christopher Matthew Perry και Andrew Tobias Matthew και ενός  ακόμη εντόπιου εθελοντή, επεστράφησαν στην ουκρανική πλευρά κατά την ανταλλαγή κρατουμένων.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται «ως αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης, 63 στρατιώτες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επέστρεψαν από το έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της διοίκησης του Κιέβου».

Τονίζεται ότι όλοι οι εν λόγω στρατιώτες βρίσκονταν ήδη στη Ρωσία και ότι στους στρατιώτες παρασχέθηκε ψυχολογική και ιατρική βοήθεια, καθώς και η ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

«Η αλλαγή κατέστη δυνατή χάρη στις προσπάθειες διαμεσολάβησης της διοίκησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», σημειώνεται στη ρωσική ανακοίνωση.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ