Η Ιταλία χρηματοδοτεί την Αλβανία για έργα πολιτικής προστασίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκο Πελέσι ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο για τα μέτρα που λαμβάνονται για τις πολιτικές έκτακτες ανάγκες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα επιπλέον κονδύλι της τάξης των 200 ​​εκατομμυρίων λέκ θα χρησιμοποιηθούν για έκτακτα περιστατικά.

 Ενώ πρόσθεσε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με 30 εκατομμύρια ευρώ για επείγοντα έργα πολιτικής προστασίας στην Αλβανία. 

«Εγκρίθηκε σχέδιο απόφασης που σχετίζεται με όλα τα μέτρα μας για τη στήριξη των έκτακτων περιστατικών. Πρόκειται για ένα ταμείο 200 εκατ. λεκ, δηλαδή 2 εκατ. δολαρίων, μέρος του πακέτου των 20 εκατ. δολαρίων που έχει ο φετινός προϋπολογισμός και διατίθεται για έκτακτα περιστατικά σε όλη τη χώρα.

Αυτή θα είναι μια σημαντική χρονιά για τις πολιτικές έκτακτες ανάγκες. Φέτος θα υλοποιηθεί η χρηματοδότηση της ιταλικής κυβέρνησης ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα στηρίξει πλήρως τους δήμους και ολόκληρο το σύστημα από το τοπικό έως το κεντρικό για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών», δήλωσε ο Νίκο Πελέσι.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ