Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Θριαμβευτής ο Νίκος Χριστοδουλίδης στις κυπριακές προεδρικές εκλογές – Πάτωσε ο Νεοφύτου παρά τις ευχές του Κυριάκου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συγκέντρωσε το 32,04% των ψήφων με καταμετρημένο το 100% των παγκύπριων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων για τον πρώτο γύρο και πέρασε στον δεύτερο.

Εκεί θα αναμετρηθεί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη που συγκέντρωσε το 29,61% των ψήφων.

Εκτός β’ γύρου έμεινε ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 26,11%, το οποίο αποτελεί πραγματικό σοκ. Ο Νεοφύτου στις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας φάνταζε ως φαβορί. Ήταν μάλιστα ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος.

Το πιο μυστήριο απ’ όλα είναι πως ο Νεοφύτου συνετρίβη παρά τις ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος στον οποίο ο Νεοφύτου ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος, και έσπευσε να του ευχηθεί καλή τύχη στον αγώνα του.

Ο κ. Νεοφύτου συγκεκριμένα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την απόφασή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση τους τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε αμέσως τη στήριξή του στον κ. Νεοφύτου. «Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς», είχε πει χαρακτηριστικά.

Έπειτα, όλα πήγαν στραβά για τον συμπαθή Αβέρωφ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ