Το Μαξίμου διαδίδει πως θα κλείσει τη Βουλή αρχές Μαρτίου – Αφήνει να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται ο χορός των διαρροών από το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών του 2023.

Οι διαρροές γίνονται επιλεκτικά σε δημοσιογράφους, που έπειτα της παρουσιάζουν ως «αποκλειστικές πληροφορίες», αλλά στο παιχνίδι έχει μπει και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε ανεπίσημες συζητήσεις με πολιτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές, ο Μητσοτάκης προτίθεται να κλείσει τη Βουλή στις αρχές Μαρτίου, άρα και να προκηρύξει εκλογές στις αρχές Απριλίου. Με την 9η Απριλίου να θεωρείται η επικρατέστερη Κυριακή.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που το Μαξίμου διαρρέει ημερομηνία εκλογών. Το έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά αποδείχτηκε ψευδής πληροφορία που φυσικά μεταδόθηκε εσκεμμένα. Πιθανότατα για να καμφθούν οι οποίες αντιδράσεις λόγω των σκανδάλων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, υπό τον φόβο διαγραφής από το κόμμα και τα ψηφοδέλτια.

Οι πιο υποψιασμένοι πάντως θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να κάνει τώρα εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς έχει πολλές εκκρεμότητες να «κλείσει» ώστε να διασφαλίσει όχι την πολιτική αλλά την προσωπική του επιβίωση. Όπως για παράδειγμα ο διάδοχος του Ισίδωρου Ντογιάκου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Επίσης, όσο αργότερα κάνει τις εκλογές τόσο λιγότεροι νέοι θα ψηφίσουν, καθώς με την έναρξη της τουριστικής περιόδου δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι θα ξεκινήσουν εποχιακή εργασία με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους. Ελάχιστοι από αυτούς θα καταφέρουν να επιστρέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εάν έχει ξεκινήσει η σεζόν. Γεγονός που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βολεύει αφάνταστα το κόμμα Μητσοτάκη.

Όλα λοιπόν είναι ρευστά, αλλά τα πάντα θα πρέπει να προσεγγίζονται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον του Κυριάκου. Όχι το πολιτικό, ούτε το κομματικό. Το προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ