Ευάγγελος Βενιζέλος: Αμέριστη στήριξη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρηστο Ράμμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη διαχείρισή του από το Μαξίμου άσκησε για ακόμα μία φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στα «Νέα του Σαββάτου», διευρύνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από τις πρακτικές της κυβέρνησης. Παράλληλα διέψευσε τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» με τον ίδιο επικεφαλής.

Κυρίως, όμως, γελοιοποίησε με τις απαντήσεις του τον γνωστό συστημικό «παπαγάλο» Ηλία Κανέλλη, που άλλη μία φορά το… τερμάτισε με τις ανόητες ερωτήσεις του. «Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας. Υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου, υπάρχει πρόβλημα έννομης τάξης. Η δημοκρατία δεν είναι απλώς ιδέα, πρωτίστως είναι σύστημα νομικών θεσμών» διαπίστωσε εκκωφαντικά και πρόσθεσε: «Αντί να ρωτάει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Τσίπρα “πού βρήκες τα ονόματα;”, θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση αν όντως παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι. Αν ως πρωθυπουργός θεωρεί ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, να εξηγήσει ποιος την έκανε, ποιος άκουσε τις μαγνητοταινίες, ποιος διάβασε τα δελτία και σε τι συμπέρασμα κατέληξε».

Αφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο ύπαρξης και ποινικών ευθυνών του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πανίσχυρος πρωθυπουργός του επιτελικού κράτους. Εχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ και όλες τις πτυχές της κυβερνητικής δραστηριότητας. Με πολύ μεγάλη ταχύτητα απέλυσε τον διοικητή της ΕΥΠ και τον γενικό του γραμματέα, άρα αποδέχτηκε την ύπαρξη ευθύνης προσώπων των οποίων ήταν ο τελικός προϊστάμενος. Αλλωστε, ως προς τις ποινικές ευθύνες διενεργείται ακόμη προκαταρκτική εξέταση».

Στην ερώτηση «ό,τι ζούμε είναι αποτέλεσμα μεθόδευσης, ώστε να ενταθεί η αντιπολιτευτική ρητορική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ;», ο Ευ. Βενιζέλος, εκθέτοντας τον Ηλία Κανέλλη, ρώτησε: «Δηλαδή τις παρακολουθήσεις τις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;». Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Ηλ. Κανέλλης: Δεν είπα αυτό. Υπάρχει το σενάριο ο απολυθείς κ. Κοντολέων με την έγκριση της κυρίας Βλάχου να έκανε τις παρακολουθήσεις αυτές για να τροφοδοτήσει μερικά χρόνια αργότερα την αντιπολιτευτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ;

– Bενιζέλος: Εκτιμώ πάντα το χιούμορ.

Αμέριστη στήριξη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσφερε αμέριστη στήριξη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο, ενώ, αναφερθείς στα ονόματα των έξι που τελούσαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υπέβαλε σχετικό ερώτημα στην ΑΔΑΕ, από την οποία ζητούσε να ενημερωθεί κατά την πρόβλεψη του νόμου. Εάν υπάρχει η αντίληψη ότι όποιος δημοσιεύει πληροφορίες από πηγές μέσα στη διάτρητη ΕΥΠ ή από πηγές στα εγκληματικά κυκλώματα του Predator διαπράττει ποινικό αδίκημα, θα ήταν ενδιαφέρον να διεξαχθεί γι’ αυτό μια δίκη. Για να δούμε και στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια τι σημαίνει ελευθερία του Τύπου».

Κάλεσε, δε, τον δημοσιογράφο να μην υιοθετεί «αυτά που λέγονται ατεκμηρίωτα δεξιά και αριστερά για τον κ. Ράμμο», ενώ χαρακτήρισε «παιδαριώδη ανάλυση» τα σενάρια που τον φέρουν επικεφαλής κυβέρνησης ειδικού σκοπού σε ρόλο νέου Τζαννετάκη. Ως προς αυτό, πάντως, καλό είναι να υπάρχει κάποια επιφύλαξη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ