Ξεπέρασαν τους 1900 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία – Αφανίστηκαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000, ξεθάβουν κόσμο από τα ερείπια – φόβος για τους μετασεισμούς

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον πρώτο σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστροφών της χώρας. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία σε περισσότερους από 1.900, καθώς τα τελευταία στοιχεία από τη Συρία υπολογίζουν ότι έχουν επιβεβαιωθεί 783 νεκροί .

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ώρες καθώς οι διασώστες αναζητούν επιζώντες. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του δεύτερου σεισμού – αν υπάρχουν καθόλου.

Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Γκαζιαντέπ τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ ο κόσμος κοιμόταν.

Κάτοικοι ορισμένων από τις περιοχές που επλήγησαν από τους σημερινούς σεισμούς περιέγραψαν το σοκ και τον φόβο να βιώσουν δύο τόσο μεγάλες δονήσεις σε σύντομοχρονικό διάστημα.

Η Τουλίν Ακκάγια, η οποία ζει στο Ντιγιαρμπακίρ, περίπου 180 μίλια ανατολικά από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι σεισμοί, είπε ότι προσπαθούσε ακόμα να ηρεμήσει μετά τον πρώτο σεισμό όταν χτύπησε ο δεύτερος.

«Είμαι τόσο φοβισμένη. Το ένιωσα τόσο έντονα επειδή μένω στον τελευταίο όροφο», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Βγήκαμε έξω πανικόβλητοι. Δεν μπορώ να επιστρέψω στο διαμέρισμά μου τώρα – δεν ξέρω τι θα συμβεί στη συνέχεια.»

seismos1
EPA/YAHYA NEMAH

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού, που είχε ένταση 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ, ενώ του δεύτερου, με μέγεθος 7,5, ήταν περίπου 80 μίλια βόρεια, στην επαρχία Καχραμανμάρας.

Η Μελίσα Σαλμάν, η οποία ζει στο Καχραμανμάρας, είπε ότι το να ζήσει σε μια σεισμογενή ζώνη σήμαινε ότι είχε συνηθίσει να «τινάζεται», αλλά ότι σήμερα ήταν «η πρώτη φορά που βιώσαμε κάτι τέτοιο».

«Πιστεύαμε ότι ήταν η αποκάλυψη», είπε.

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ