Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Χαμός με την φετινή Eurovision: Εξώδικο στην ΕΡΤ από φιναλίστ της διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διαγωνισμός της Eurovision στη χώρα μας ανέκαθεν είχε έντονο παρασκήνιο, κυρίως όσον αφορά στα τραγούδια που επιλέγονται για να μας εκπροσωπήσουν στο δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάποιος διαγωνιζόμενος στρέφεται στη δικαιοσύνη, διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου.

Συγκεκριμένα, η Μελίσσα Μαντζούκη, η οποία έφτασε με το τραγούδι της μέχρι και την τελική τριάδα των υποψηφίων, ζητεί, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθεί από την ΕΡΤ το πώς ψήφισε το κάθε μέλος της 7μελούς επιτροπής σε κάθε φάση της διαδικασίας, ενώ επιθυμεί να λάβει επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων.

Οπως έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή «Super Kατερίνα», η διαγωνιζόμενη απέστειλε εξώδικο στην ΕΡΤ, με τα αιτήματά της να είναι τα εξής δυο: 1) Πως έχει ψηφίσει το κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής για τον κάθε υποψήφιο 2) Πως γίνεται εφόσον ένα από τα τρία τραγούδια είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του, να έχει συμπεριληφθεί στη βαθμολογία.

Οπως ανέφερε στην εκπομπή ο συνήγορος της τραγουδίστριας, Χρήστος Ζωτιάδης, «η διαδικασία κατάφωρα δεν τηρήθηκε», εξηγώντας ότι η εντολέας του έλαβε λιγότερους βαθμούς από το μίνιμουμ. «Είναι νομικό εδώ το θέμα, πέρα από το ηθικό. Όταν δεσμεύομαι από μια διαδικασία και τονίζω τόσο εμφατικά ότι τηρήθηκε, τόσο για την επιτροπή κοινού, όσο και την επταμελή επιτροπή, όπως καταλαβαίνετε έχει κάποιες νομικές δεσμεύσεις», πρόσθεσε.

«Λίγο τους ξέφυγε»

Από την πλευρά του, ο πολύπειρος «τηλεορασάνθρωπος» Τζώνη Καλημέρης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Alpha, σχολιάζοντας την είδηση ανέφερε τα εξής: «Δεν έχω ξαναδεί εξώδικο, αλλά έχω υπάρξει πολλές φορές στην ΕΡΤ με εντάσεις και φασαρίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το φάουλ που είδα εγώ είναι ότι επειδή ήταν τρεις οι συμμετοχές και η μία αποσύρθηκε, για κάποιο λόγο ψηφίστηκαν και οι τρεις… Πιστεύω ότι λίγο τους ξέφυγε».

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη φετινή Eurovision από τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο (Victor Vernicos) και την αγγλόφωνη μπαλάντα του «What They Say», την οποία έγραψε, όταν ήταν μόλις 14 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ