ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σποτ για τους μικρομεσαίους επιχερηματίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ένα νέο σποτάκι αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις θέσεις του σχετικά με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, στο βίντεο που αναρτήθηκε πρώτα από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, οι προγραμματικές δεσμεύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι εξής:

  • Θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
  • Ρύθμιση χρεών: Διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου
  • Ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.
  • Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός.
  • Νέος πτωχευτικός κώδικας – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση για Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις, Αυτοαπασχολούμενους (Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις).
  • Ενίσχυση ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.
  • Μικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • Δημόσιος Πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «προγραμματισμένες, υπολογισμένες και δίκαιες». «Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και είναι μετρημένο και ρεαλιστικό», τονίζουν, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι ο ίδιος ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Αναφέρουν επιπλέον ότι «οι ελεύθεροι επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια πληρώνουν την αδικία του τέλους επιτηδεύματος γιατί η οικονομία χρειαζόταν εφόδια για να αντέξει, όμως, οι μέρες αυτές πρέπει να τελειώσουν εδώ και τώρα, κοστολογημένα και με σχέδιο». Επίσης, αναφέρουν σχετικά με τις προγραμματικές δεσμεύσεις ότι «όπως ακριβώς ίσχυε επί διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επανέρχεται ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «με τη δημιουργία δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό τομέα και παρεμβάσεις για μικροπιστώσεις, καθώς και με αφορολόγητο στα 10 χιλιάδες ευρώ, οι μεσαίοι, μικρομεσαίοι και μικροί επαγγελματίες μπορούν ξανά να πάρουν την αξιοπρέπειά τους πίσω, να έχουν τη ρευστότητα εκείνη που θα τους εξασφαλίσει επιχειρηματικά, αλλά κυρίως θα βγάλει τη ζωή τους από το ξεθωριασμένο περιθώριο». Διότι, αναφέρουν, «η επιχείρηση της γειτονιάς μπορεί να είναι μικρή, μπορεί να έχει λίγους υπαλλήλους, αλλά για την γειτονιά είναι μεγάλη» και «για την Ελλάδα αυτή η επιχείρηση είναι σπουδαία και είναι δίκαιο να έχει σύμμαχο την Πολιτεία και κάθε έναν από εμάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ