Βόμβα Τσιπρα για την τροπολογία για τον Κασιδιάρη – Ο Συριζα δεν την Ψηφίζει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο καημός του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί και τα ναζιστικά μορφώματα. Ο καημός του είναι να πάρει τις ψήφους τους. Αλλά το κάνει τόσο άτσαλα που τον έχουν πάρει χαμπάρι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ανακοινώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει την τροπολογία της ΝΔ για τον Κασιδιάρη.

«Κάνετε λάθος υπολογισμό. Το έχετε παραπάρει δεξιά. Τόσο πολύ που στο τέλος θα κάνετε αναστροφή. Προς τα πίσω θα πάτε. Ούτε οι ακροδεξιοί θα σας ψηφίσουν, και θα χάσετε και το κέντρο», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στην κυβέρνηση να υιοθετηθεί η πρόταση Κοντιάδη – Αλιβιζάτου.

«Να κάνετε ένα βήμα πίσω. Να κάνουμε και εμείς. Και να καταλήξουμε σε μία τροπολογία που δεν θα αφήνει παράθυρο για εξίσωση των δύο άκρων», είπε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «μία τέτοια σύγκλιση μπορεί να γίνει πάνω στις προτάσεις που έχουν κάνει συνταγματολόγοι που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλιβιζάτος και ο Κοντιάδης που λένε να αποκλειστούν κόμματα με υποψήφιους που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση. Ως εκεί μπορούμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης. «Δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ άφηνε τους νεοναζί να κάνει πολιτικό αγώνα το διαδίκτυο μέσα από τη φυλακή. Δεν το βλέπατε; Δεν το ξέρατε; Απλά δεν σας ενοχλούσε. Το κόμμα του έπαιρνε άδεια να οργανώνει συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Δεν το βλέπατε; Δεν το ξέρατε; Απλά δεν σας ενοχλούσε», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο τρόπος, ο χρόνος και η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης φανερώνει ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη αίσθηση της ευθύνης, δεν υπάρχει επιθυμία να ορθώσουμε όλοι μαζί ένα φράγμα στους απογόνους του φασισμού. Χθες ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή με ένα διχαστικό παραλήρημα, βγαλμένο από την εμφυλιακή περίοδο, ζητώντας πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης και αμφισβητώντας την Εθνική Αντίδραση. Καταφέρθηκε εναντίον του ΕΑΜ που απελευθέρωσε την πατρίδα μας από τους ναζί και τους φασίστες. Μας είπε ότι ο ύμνος του ΕΑΜ θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας. Η απελευθέρωση από τους ναζί ήταν οι χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας; Ήταν η χειρότερη στιγμή για τους φασίστες», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «πιστεύετε ότι με τον αποκλεισμό Κασιδιάρη και την ταυτόχρονη στροφή σας στις θέσεις Κασιδιάρη, την ακροδεξιά ρητορική δηλαδή, θα κερδίσετε τις ψήφους Κασιδιάρη. Αυτός ήταν ο λόγος της χθεσινής παράστασης. Γι’ αυτό και το φλερτ με τον πρώην αρχηγό του Βορίδη και του Γεωργιάδη, τον Γ. Καρατζαφέρη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «στο συντηρητικό στρατόπεδο η ηγεμονία των ακροδεξιών απόψεων και της ακροδεξιάς δεν αμφισβητείται» και ότι «η τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση, το λέω μετά λόγου γνώσεως, αντί να οδηγήσει στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, μπορεί να τους δυναμώσει. Είναι μία συνταγματικά εξαιρετικά προβληματική τροπολογία. Τις σας εμποδίζει να γίνετε πιο σαφής; Τις σας εμποδίζει να ονοματίσετε τα κόμματα και τα κίνητρά τους; Σας εμποδίζει ότι έχετε αρκετούς βουλευτές που θα ενοχληθούν από κάτι τέτοιο; Ή μήπως σας εμποδίζει ότι θέλετε τον χρυσαυγίτη εκτός νομιμότητας, αλλά δεν θέλετε τον χρυσαυγιτισμό εκτός νομιμότητας;»

«Δεν μπορούμε να δώσουμε πράσινο φως σε μία τέτοια εξέλιξη και δε πα’ να λένε ότι θέλουν τα παπαγαλάκια σας. Εδώ δεν αναμετρόμαστε με την τρέχουσα προεκλογική συγκυρία, αλλά με την ιστορία», ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επαναφέρετε τη θεωρία των δύο άκρων και εξισώνετε την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ