Πάτερ Δημήτριος Λουπασάκης: Συνεχίζει τα “θαυματα” του στην Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Κρήτη συνεχίζει τα «θαύματά» του ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, ο ιερέας ο οποίος με τη δράση του στον λόφο του Λυκαβηττού είχε απασχολήσει τόσο τη διοικούσα Εκκλησία όσο και την Πολιτεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εκκλησάκι στο οποίο λειτουργεί ο π. Δημήτριος στα Χανιά γεμίζει από επώνυμους πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και καλλιτέχνες. Αναφέρεται ότι το εν λόγω εκκλησάκι το έχτισε ο ίδιος ο κληρικός όταν ήταν 12 ετών και το αφιέρωσε στον άγιο Δημήτριο, επειδή εκεί βρήκε τη θαυματουργή εικόνα του.

Μάλιστα διάφορες ιστοσελίδες παρουσιάζουν τον π. Δημήτριο να ιερουργεί και στο κήρυγμά του να στέλνει μηνύματα προς όσους τον πολεμούν, τονίζοντας πως στην βασιλεία των ουρανών δεν υπάρχουν κατώτεροι και ανώτεροι. Επισημαίνει, ακόμη, ότι το «σπίτι» του είναι στους Αγίους Ισιδώρους και υπογραμμίζει ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία του Τιμίου Σταυρού και όποιος το κάνει έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο τον Θεό, ενώ φροντίζει να επαναλαμβάνει με σθένος ότι ο Τίμιος Σταυρός κάνει θαύματα.

loupasakis kritii
Το εν λόγω εκκλησάκι το έχτισε ο ίδιος ο κληρικός όταν ήταν στην ηλικία των 12 ετών και το αφιέρωσε στον Άγιο Δημήτριο

Αλλωστε ο συγκεκριμένος Σταυρός ήταν το μήλον της έριδος μεταξύ του ιερέα και των αρχιερέων, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον κατηγόρησαν για αγυρτεία, θεωρώντας τον επικίνδυνο και χαρακτηρίζοντάς τον θαυματοποιό. Οι πιέσεις των μητροπολιτών οδήγησαν τον Αρχιεπίσκοπο στην απόφαση να ζητήσει από τον π. Δημήτριο και τα πνευματικά του παιδιά να εγκαταλείψουν τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων και να εγκαταβιώσουν σε μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής.

Οπως όλα δείχνουν, ο π. Δημήτριος δεν έχει απαντήσει ακόμη τι θα κάνει, και από εκείνη τη μέρα βρίσκεται στην Κρήτη επικαλούμενος σοβαρούς λόγους. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», τα πνευματικά παιδιά του π. Δημητρίου έχουν άμεση και άριστη συνεργασία με τον μακαριότατο, και μελετούν τα σχέδια για την εγκατάστασή τους στο μοναστήρι που τους είχε προτείνει ο κ. Ιερώνυμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ