Δήλωση σοκ του Γεωργιαδη για το καλάθι του νοικοκυριού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση ειλικρίνειας έπαθε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πάρει σβάρνα τα σούπερ μάρκετ και φωτογραφίζεται μπροστά σε χαρτιά υγείας και μακαρόνια, προκειμένου να πείσει τους πολίτες ότι το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού που δημιούργησε, τους έχει σώσει από το μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης κλήθηκε να απαντήσει τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΕΛΚΑ και την γνώμη των πολιτών που θεωρούν ότι με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» δεν είδαν καμία διαφορά στα πορτοφόλια τους.

Ο Άδωνις ομολόγησε: «Εμένα, τον δημιουργό του “Καλαθιού”, αν με ρωτήσεις επαρκεί το καλάθι του νοικοκυριού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας’; Όχι θα απαντήσω».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης μίλησε για το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα που ξεκινά από τη Δευτέρα: «Το μποϊκοτάζ είναι το έσχατο μέτρο του καταναλωτή για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία» ανέφερε και κάλεσε των Άδωνι να στηρίζει την προσπάθεια των καταναλωτών.

Από πλευράς του ο Άδωνις απάντησε ότι το μποϊκοτάζ απαγορεύεται, ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι τιμές των γαλακτοκομικών έχουν αυξηθεί: «Το Κράτος δεν μπορεί να συμμετάσχει ούτε να ενθαρρύνει το μποϊκοτάζ, απαγορεύεται από τον νόμο. Όντως, τα γαλακτοκομικά έχουν πάρει μεγάλη αύξηση, όχι αδικαιολόγητα όμως. Η τιμή του γάλακτος στον παραγωγό φέτος είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 25 ετών. Όταν ξεκίνησε η πληθωριστική κρίση όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, πολλοί κτηνοτρόφοι προτίμησαν να σφάξουν τα ζώα, παρά να διατηρήσουν την παραγωγή γάλακτος, καθώς αυξανόταν πολύ το κόστος και θα τους οδηγούσε σε χρεοκοπία. Μειώθηκε η παραγωγή, έμεινε ίδια η ζήτηση και έτσι αυξήθηκαν οι τιμές, καθώς λειτούργησε ο παγκόσμιος νόμος της προσφοράς και της ζήτησης» υποστήριξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ