Έφυγε απο τη ζωη σε ηλικια μόλις 50 ετων ο βουλευτής του Συριζα, Νεκτάριος Σαντορινιός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχαιρετούμε το σύντροφο Νεκτάριο Σαντορινιό
Μόλις τώρα ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο ρ/σ 91.4 “στο κόκκινο” της Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή του Απόστολου Λυκεσά, ενημέρωσε το κοινό πως πέθανε ο βουλευτής Δωδακανήσων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός στα 51 του χρόνια.
Μόλις πριν από 6 μέρες είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:
«Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει μια συστηματική θεσμική εκτροπή. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί την Δημοκρατία, ζει παρασιτικά από τα δημόσια ταμεία και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας πριν λίγες μέρες έδωσε το σήμα για να εκκινήσει ένας αγώνας διαρκείας ενάντια στην ανηθικότητα, την παρακμή, την φτωχοποίηση, τον εκμαυλισμό του πολιτεύματός μας. Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα και απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη να συμπαραταχθεί. Σε αυτό το κάλεσμα όλοι και όλες οφείλουμε να πάρουμε θέση.
Προσωπικά, δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, δηλώνω παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία. Παρών στα νικηφόρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Παρών στην προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς που μαυρίζει τις ζωές μας. Παρών πάντα για τις ανάγκες των νησιών και των νησιωτών μας.
Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον.
Αυτό θα κάνω και εγώ, παρά τον δύσκολο αγώνα που δίνω, και σας καλώ να παλέψετε όλοι και όλες για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που θα σημάνει τον σχηματισμό μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 50 ετών, μετά από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, βυθίζοντας στην θλίψη τον πολιτικό κόσμο.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατέληξε, στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Αγαπημένε μου φίλε Νεκτάριε,
Ότι και να πω είναι λίγο, ότι και να γράψω είναι μικρό για μια προσωπικότητα σαν εσένα..
Η πρώτη μας γνωριμία ξεκίνησε το 1998 και
πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε μια εγκάρδια φιλία, επαγγελματική συνεργασία αλλά και πολιτικοί συνομιλητές από διαφορετικά μετερίζια.
Μια σχέση ζωής που βασιζόταν στην αγάπη, στην εκτίμηση, στο θαυμασμό και στην εμπιστοσύνη…
Δυστυχώς λες και η μοίρα ζήλεψε τις επιτυχίες σου , στην προσωπική σου ζωή, με την όμορφη οικογένεια σου, στην επαγγελματική και πολιτική σου διαδρομή.. έφτασες ψηλά.. μόνος σου πάλεψες για αυτά.. πάντα ιδεολόγος, βαθύτατα αριστερός, έντιμος και αποτελεσματικός, πάλευες για την κοινωνία, για τους ανθρώπους του μόχθου, για την αδικία… για τα νησιά μας..
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου Νεκτάριε.. πάντα θα σε σκέπτομαι με αγάπη, σεβασμό και υπερηφάνεια!
Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σου.. αθάνατος Νεκτάριος Σαντορινιός

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε κάνει μία συγκινητική ανάρτηση, θέλοντας να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, παρότι όπως εξηγούσε έδινε ήδη την δυσκολότερη μάχη για την ζωή του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει μια συστηματική θεσμική εκτροπή. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί την Δημοκρατία, ζει παρασιτικά από τα δημόσια ταμεία και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας πριν λίγες μέρες έδωσε το σήμα για να εκκινήσει ένας αγώνας διαρκείας ενάντια στην ανηθικότητα, την παρακμή, την φτωχοποίηση, τον εκμαυλισμό του πολιτεύματός μας. Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα και απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη να συμπαραταχθεί. Σε αυτό το κάλεσμα όλοι και όλες οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Προσωπικά, δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, δηλώνω παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία. Παρών στα νικηφόρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Παρών στην προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς που μαυρίζει τις ζωές μας. Παρών πάντα για τις ανάγκες των νησιών και των νησιωτών μας. Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον.

Αυτό θα κάνω και εγώ, παρά τον δύσκολο αγώνα που δίνω, και σας καλώ να παλέψετε όλοι και όλες για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που θα σημάνει τον σχηματισμό μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης». 

Ποιός ήταν ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών.

Το 2000 έγινε μέλος του Συνασπισμού και το 2008 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) Νότιας Δωδεκανήσου. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις διπλές εκλογές του 2015 και του 2019.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ