Κατάντια: Συνοριοφύλακες έκαναν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης για να αποφύγουν τα σύνορα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διεξαγωγή έρευνας για τυχόν «εικονικά» σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων στον Εβρο προχώρησε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, μετά την είδηση ότι ενδέχεται να έχει στηθεί «φάμπρικα» που βοηθά όσους θέλουν να αποφύγουν να υπηρετήσουν στα σύνορα.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα, ακολουθώντας σημερινό δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας evros-news.gr, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να έχουν υπογραφεί δεκάδες «εικονικά» σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες. Σημειώνεται ότι οι νέοι συνοριοφύλακες είναι 250 και προσελήφθησαν με σκοπό να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων.

Την έρευνα για να διαλευκανθεί εάν υπάρχει πράγματι περίπτωση απάτης μέσω της σύναψης εικονικών συμφώνων συμβίωσης ανέλαβε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το σύμφωνο συμβίωσης συνεισφέρει στη μοριοδότηση των συνοριοφυλάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αυτοί περισσότερες πιθανότητες να υπηρετήσουν στην Αλεξανδρούπολη, την πρωτεύουσα του Έβρου, και όχι στα σύνορα.

Πηγές της Κατεχάκη σημειώνουν ότι «στο μικροσκόπιο μπαίνουν 10 σύμφωνα συμβίωσης. Θα ελεγχθεί εάν οι συνοριοφύλακες τα υπέγραψαν με γυναίκες που ζουν στον Έβρο. Είναι αυτονόητο ότι οι ανύπαντροι συνοριοφύλακες θα διαμαρτύρονταν βλέποντας συναδέλφους τους να μοριοδοτούνται με τρόπο αδιαφανή (εάν φυσικά αποδειχτεί κάτι τέτοιο από την έρευνα)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ