Εύα Καϊλή: Δικηγόρος της αναλαμβάνει ο συνήγορος του τζιχαντιστή που προκάλεσε το μακελειό στο Μπατακλάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση εμπλοκής της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, αποτελεί η σημερινή είδηση πως την υπεράσπισή της αναλαμβάνει o Σβεν Μαρί, γνωστότερος ως δικηγόρος του τζιχαντιστή, ο οποίος ευθύνεται για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε ότι θα «πάρει τη σκυτάλη» από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι σήμερα την Εύα Καϊλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει το γιατί

Αναλαμβάνει υψηλού προφίλ πελάτες

Ο Μαρί είναι ένας πρωτοκλασάτος δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των υψηλού προφίλ πελατών του, όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του. Εκτός Βελγίου, έγινε περισσότερο γνωστός, όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα από την ομάδα τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, που οδήγησαν στο θάνατο 130 άτομα. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κρίθηκε, πάντως, ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Πριν από την συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο, ήταν ήδη γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου», λόγω προηγούμενων διάσημων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μαρί είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, και έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπίζεται θύματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ