Ελένη Τσερεζόλε: Ο καιρός της συγγνώμης, πρόδρομος της ανατροπής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημέρα της συγγνώμης ήταν η χθεσινή. Όχι μίας αλλά δύο. Σε σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από ΜΜΕ που ανασκεύασαν συκοφαντικά, ψευδή, δυσφημιστικά δημοσιεύματά τους.

Η πρώτη συγγνώμη λοιπόν της, επανεκδοθείσας πρόσφατα, Απογευματινή για δημοσιεύματά της σε βάρος του βουλευτή, τομεάρχη Υποδομών και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Μετά από το σχετικό εξώδικο που έλαβε από την πλευρά του βουλευτή, η εφημερίδα ανασκεύασε δημοσίευμά της σχετικά με δήθεν «βαλίτσες του Καλογρίτσα» και για «λεφτά στον Νίκο Παππά», που δεν περιείχε καμία από τις διευκρινίσεις της προέδρου του Δικαστηρίου ή του συνηγόρου του επιχειρηματία, Ανδρέα Λοβέρδου ότι τίποτε τέτοιο δεν λέχθηκε κατά την διαδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Έτσι χθες η εφημερίδα δημοσίευσε διευκρινιστικό σχόλιο για τα πρωτοσέλιδά της στις 23 και στις 26 Ιανουαρίου. Η εφημερίδα παραδέχεται έτσι ότι οι τίτλοι της που παρουσίαζαν τον Παππά ως «αποδέκτη χρηματικών ποσών και σχετιζόμενο με παράνομες πράξεις», δημοσιεύθηκαν «χωρίς να προηγηθεί ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα και διασταύρωση πληροφοριών, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και δεν σχετίζεται με την προσωπική και ηθική συγκρότηση του ως άνω βουλευτή». Προσθέτοντας ότι οι επίδικες φράσεις «ανακαλούνται ως προς αυτόν ως προσβλητικές για την τιμή και την υπόληψή του».

Η ετέρα συγγνώμη αφορά στον εν αποστρατεία ναύαρχο, επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργό επί κυβέρνησης Τσίπρα, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η εφημερίδα Political έγραψε ότι δεν είχε πρόθεση να τον θίξει με ανώνυμα δημοσιεύματα, ανακαλώντας τα και τονίζοντας ότι «κανείς από τους χαρακτηρισμούς» που περιέχονται «δεν έχει βάση αλήθειας και δεν προσιδιάζει στο ήθος και τις ικανότητες αυτού». Διαψεύδει δε «ρητά την οποιαδήποτε αναφορά ή υπόνοια ενυπάρχει στα άνω δημοσιεύματα σε δήθεν επίμεμπτες ενέργειες αυτού, έλλειψη ευσυνειδησίας και διαφανούς δράσης». Είναι φανερό ότι πλέον έχει έλθει ο καιρός της συγγνώμης και της ανασκευής της αλήθειας.

Προάγγελος των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων, πρόδρομος της

ανατροπής που θα σαρώσει τη νεοδεξιά του Μητσοτάκη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ